current views are: 18

26 Απριλίου 2018
Δημοσίευση12:09

Μυστήριο με την ταυτότητα του άνδρα που πάτησε πάνω στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

«Εμείς είδαμε την φωτογραφία για να αναγνωρίσουμε αν ήταν δικός μας άνθρωπος»

Δημοσίευση 12:09’

«Εμείς είδαμε την φωτογραφία για να αναγνωρίσουμε αν ήταν δικός μας άνθρωπος»

Είναι εργαζόμενος στη ΔΕΗ, συνταξιούχος ή απλά ένας περαστικός που είδε κόσμο συγκεντρωμένο μπροστά από τη Βουλή και είπε να ξαποστάσει λίγο στον ίσκιο, παίζοντας με το κομπολόι του αφού πρώτα έχει ακουμπήσει το πόδι του πάνω στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη;

Ο λόγος για τον άνδρα που απεικονίζεται στη φωτογραφία από τη χθεσινή συγκέντρωση των εργαζομένων της ΔΕΗ, η οποία έχει κάνει θραύση στο διαδίκτυο, προκαλώντας σωρεία αντιδράσεων. Η ταυτότητά του παραμένει άγνωστη, καθώς τόσο η ΓΕΝΟΠ όσο και η ΕΤΕ ΔΕΗ (τεχνικοί) δεν βλέπουν στο πρόσωπό του κάποιον «δικό» τους.

«Εμείς είδαμε την φωτογραφία για να αναγνωρίσουμε αν ήταν δικός μας άνθρωπος. Δεν είναι ούτε από την Πτολεμαΐδα ούτε από την Μεγαλόπολη ούτε από την Αθήνα ως γνωστός συνδικαλιστής – εργαζόμενος που τον ξέρουμε. Μπορεί να είναι οποιοσδήποτε άλλος και να χάζευε εκεί γιατί τον βλέπω στην σκιά. Ούτε είχε την αίσθηση του τι κάνει», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης, στον Alpha 989.

Νωρίτερα, απαράδεκτη χαρακτήρισε η Ένωση Τεχνικών ΔΕΗ τη στάση του διαδηλωτή που πάτησε πάνω στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

«Στη συγκέντρωση συμμετείχαν εργαζόμενοι και συνταξιούχοι από άλλους εργασιακούς χώρους και ότι “μπορεί δυστυχώς να υπάρξουν και απαράδεκτα φαινόμενα όπως συνέβη με την ασεβή στάση του συγκεκριμένου πολίτη στο κενοτάφιο στον “‘Αγνωστο Στρατιώτη”. Υποστηρίζει, επίσης, ότι η αναπαραγωγή και ο κακόβουλος σχολιασμός αποπροσανατολίζουν από το “μεγάλο ξεπούλημα” των λιγνιτικών μονάδων», ανάφερε η ΕΤΕ ΔΕΗ.

Τον εντοπισμό του συγκεκριμένου άνδρα ζήτησε με επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος, θέτοντας τρία ερωτήματα: 

” -Ποιος είναι ο εν λόγω κύριος που απεικονίζεται να πατά το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη; Θα διεξαχθεί έρευνα εντοπισμού του;

– Ποιος τον άφησε να πλησιάσει τόσο κοντά στο μνημείο; Είναι ή όχι προσβολή του μνημείου;

– Ποιος ευθύνεται για τη φύλαξη του μνημείου; Υπάρχει διαδικασία απομάκρυνσης που έπρεπε να εφαρμοσθεί αλλά δεν εφαρμόστηκε; Υπήρχαν όργανα της τάξεως στο χώρο; “


σχετικα αρθρα