current views are: 7

26 Απριλίου 2018
Δημοσίευση17:08

Επικεφαλής Έρευνας και Ανάπτυξης στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας ο Σπ. Καπράλος

To ΕCI – European Communication Institute συνιστά τα τελευταία έντεκα χρόνια μια καινοτόμα κυψέλη στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τις μεταπτυχιακές σπουδές με επίκεντρο τον τομέα της δημοσιογραφίας και της επικοινωνίας.

Δημοσίευση 17:08’

To ΕCI – European Communication Institute συνιστά τα τελευταία έντεκα χρόνια μια καινοτόμα κυψέλη στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τις μεταπτυχιακές σπουδές με επίκεντρο τον τομέα της δημοσιογραφίας και της επικοινωνίας.

Από την επικοινωνία και τη δημοσιογραφία στην καινοτομία, που συνδυάζει και το δημοσιογραφικό επάγγελμα, ο Σπύρος Καπράλος. Ο τέως διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ στη Βουλή, που παραιτήθηκε για να πολιτευτεί στη γενέτειρά του, Φθιώτιδα, ανέλαβε από σήμερα επικεφαλής Έρευνας και Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Επικοινωνίας (ECI).

To ΕCI – European Communication Institute, που αποτελεί συνέργεια του Αυστριακού πανεπιστημίου Donau Universität Krems (DUK), του Ερευνητικού Κέντρου ‘Αθηνά’, του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Μπότση και του Εργαστηρίου Επικοινωνίας και Τεχνολογίας ΜΜΕ, του ΕΜΠ, συνιστά τα τελευταία έντεκα χρόνια μια καινοτόμα κυψέλη στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τις μεταπτυχιακές σπουδές με επίκεντρο τον τομέα της δημοσιογραφίας και της επικοινωνίας.

«Τώρα είναι η ώρα να πάμε ένα βήμα παρακάτω. Και σ’ αυτή την προσπάθεια είμαι παρών και θα την ενισχύσω με όλες μου τις δυνάμεις! Διότι αξίζει να δώσουμε την ευκαιρία για περισσότερο ποιοτικές σπουδές, για ενδελεχή έρευνα, για αγαστή συνεργασία, για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Επικοινωνίας κ. Μάριο Νόττα και στα μέλη της Διοικούσας για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπο μου!» έγραψε στην προσωπική σελίδα του στο Facebook, ο κ. Καπράλος.

Μάλιστα την προσεχή Πέμπτη, 3 Μαΐου, το ECI, μαζί με το Γραφείο του Ευρωκοινοβουλίου στην Ελλάδα, την ΕΡΤ και το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) σε συνεργασία με την FightHoax συνδυάζουν τους πόρους τους για μία Ημερίδα – Εργαστήριο πάνω στο καυτό θέμα των Ψευδών Ειδήσεων (Fake News) και των τεχνολογικών προκλήσεων / κινδύνων  που αναδύονται τόσο για την καθημερινότητα των Πολιτών όσο και την Δημοκρατία.

Στην ημερίδα – workshop που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τελετών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Ελευθερίας του Τύπου, θα εξεταστούν η επόμενη γενιά των ψευδών ειδήσεων, ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης και της μηχανικής μάθησης, καθώς και τα  ελληνικά «όπλα» για την αντιμετώπισή τους θα εξεταστούν σε ημερίδα

Γ. Ευθ.


σχετικα αρθρα