ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο Μητσοτάκης έπαιξε μπάσκετ με μαθητές στην Ίμβρο

Δημοσίευση 15 Μαΐου 2018, 17:23 / Ανανεώθηκε 21 Μαΐου 2018, 10:28
Ο Μητσοτάκης έπαιξε μπάσκετ με μαθητές στην Ίμβρο
Facebook Twitter Whatsapp

Στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιεί στην περιοχή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στην Ίμβρο βρίσκεται από χθες ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιεί στην περιοχή.

Το πρωί επισκέφθηκε, μαζί με τη σύζυγό του Μαρέβα, το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Αγ. Θεοδώρων, όπου οι μαθητές και μαθήτριες τους υποδέχθηκαν με παιδικά τραγούδια. Ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε με τους Έλληνες εκπαιδευτικούς, τους οποίους ευχαρίστησε για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν.

Αμέσως μετά ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε την ευκαιρία να περπατήσει μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο στους πλακόστρωτους δρόμους του χωριού. Ο κ. Βαρθολομαίος ξενάγησε τον κ. Μητσοτάκη το σπίτι στο οποίο γεννήθηκε και μεγάλωσε, όπως και σε ένα μικρό μουσείο που έχουν αφιερώσει οι κάτοικοι του χωριού στη ζωή και το έργο του. Ο κ. Μητσοτάκης εξήρε το έργο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, χάρη στις προσπάθειες του οποίου οι Έλληνες της Ίμβρου επιστρέφουν τα τελευταία χρόνια στο νησί τους. Είναι ενδεικτικό ότι από 168 εναπομείναντες Έλληνες το 2000, σήμερα στο νησί κατοικούν μόνιμα περισσότεροι από 550 Έλληνες, ανάμεσα στους οποίους και 39 μαθητές, όπως και 13 βρέφη που γεννήθηκαν στην Ίμβρο.