current views are: 13

17 Μαΐου 2018
Δημοσίευση14:16

Η αποκάλυψη Τσίπρα για νυχτερινό ραντεβού με Ζάεφ

Δηλώσεις μετά τη Σύνοδο Κορυφής στη Σόφια

Δημοσίευση 14:16’

Δηλώσεις μετά τη Σύνοδο Κορυφής στη Σόφια

«Μέχρι τα ξημερώματα» διήρκεσε η άγνωστη ως τώρα συζήτηση του Αλέξη Τσίπρα με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη.

Το ραντεβού αποκάλυψε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Σόφιας.

Με τον Ζόραν Ζάεφ, ανέφερε ο κ. Τσίπρας, «συναντηθήκαμε τόσο στη σύνοδο του ΕΣΚ, όσο και μετά το δείπνο χτες όπου είχαμε μια συζήτηση μέχρι τα ξημερώματα, αλλά και σήμερα το πρωί».

«Είχαμε πολύ ουσιαστικές διαπραγματεύσεις, η πρόοδος που είχε επιτευχθεί στις επαφές Κοτζιά – Ντιμιτρόφ στο Σούνιο ήταν ουσιαστική, ωστόσο είναι αρκετά τα ζητήματα που χρήζουν διαπραγματεύσεων και διευκρινίσεων. Έχουμε διανύσει μεγάλο μέρος της απόφασης, αλλά υπάρχει ακόμη απόσταση να διανυθεί. Εξετάζουμε βήμα προς βήμα όλες τις λεπτομέρειες, αλλά δεν μπορούμε ακόμα να ανακοινώσουμε συμφωνία».

Παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει νέο ραντεβού με τον κ. Ζάεφ στις αρχές του επόμενου μήνα, σε μια προσπάθεια να προλάβουν τις προθεσμίες μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου. Εξηγώντας τις προϋποθέσεις για να γίνει αυτό, υποστήριξε: «Αυτό που θα κρίνει εάν θα ξανασυναντηθούμε, είναι οι διεργασίες που θα γίνουν κυρίως από την ΠΓΔΜ, αλλά και από την προεργασία που θα κάνουν οι δύο υπουργοί Εξωτερικών».


σχετικα αρθρα