current views are: 4

24 Μαΐου 2018
Δημοσίευση15:32

Το ψήφισμα κατά της ΕΝΠΕ και η… εκδίκηση Κατσίκη

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ αρνήθηκε να αποδεχθεί το ψήφισμα της ειδικής επιτροπής Περιφερειών της Βουλής

Δημοσίευση 15:32’

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ αρνήθηκε να αποδεχθεί το ψήφισμα της ειδικής επιτροπής Περιφερειών της Βουλής

Επιφυλάξεις εξέφρασε ο Κώστας Κατσίκης ως προς την αναγκαιότητα, η ειδική επιτροπή Περιφερειών της Βουλής να εκδώσει ανακοίνωση- απάντηση στη ΕΝΠΕ και τα όσα συνέβησαν σε συνεδρίαση παρουσία των κ.κ. Πατούλη και Αγοραστού.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και μετέχων της συγκυβέρνησης δήλωσε αιφνιδιασμένος, ζήτησε αναβολή της συζήτησης και τελικά αρνήθηκε να ταχθεί ανοιχτά υπέρ ψηφίσματος- απάντηση που ήθελε να προωθήσει ο πρόεδρος της επιτροπής, Δημήτρης Γάκης, με το σκεπτικό ότι δεν είχε διαβάσει την απάντηση της ΕΝΠΕ αλλά ούτε είχε παραστεί στη θυελλώδη εκείνη συνεδρίαση.

«Θέλω να είμαι συναινετικός, αλλά δεν με αφήνετε» είπε αρχικά ο κ. Κατσίκης και πρόσθεσε: «θέλω να δω το κείμενο και όχι να μου το διαβάσετε!».

«Όχι δεν μπορώ να περιμένω! Κάθε φορά που κάποιος θα λείπει από μια συνεδρίαση θα αναβάλουμε το θέμα;»,απάντησε ο πρόεδρος της επιτροπής.

Τελικά η άρνηση Κατσίκη δεν άλλαξε τη πλειοψηφία στην επιτροπή καθώς απουσίαζαν αρκετοί βουλευτές με αποτέλεσμα ο κ. Γάκης να μπορέσει να περάσει το ψήφισμα. Ωστόσο με τη στάση του αυτή ο βουλευτής των ΑΝΕΛ έδειξε πως δεν ξεχνά ότι οι συνάδελφοί του από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτοί που τον παρέπεμψαν στην επιτροπή Δεοντολογίας με αφορμή δηλώσεις που είχε κάνει πριν λίγο καιρό για τους ομοφυλόφιλους.


σχετικα αρθρα