current views are: 7

25 Μαΐου 2018
Δημοσίευση09:51

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε υποψήφιο Δήμαρχο για τη Θεσσαλονίκη: τον Μπουτάρη!

Ως χρίσμα αντιμετωπίζουν Συριζαίοι και γαλάζιοι τη συνάντηση Τσίπρα – Μπουτάρη

Δημοσίευση 09:51’

Ως χρίσμα αντιμετωπίζουν Συριζαίοι και γαλάζιοι τη συνάντηση Τσίπρα – Μπουτάρη

Τον υποψήφιο με τον οποίο θα σηματοδοτήσει τη διεύρυνσή του προς το χώρο του φιλελευθερισμού και της σοσιαλδημοκρατίας και, παράλληλα, θα επιχειρήσει να κερδίσει το δεύτερο μεγαλύτερο Δήμο της χώρας φαίνεται ότι βρήκε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. 

Η επίθεση που δέχθηκε προ ημερών ο Γιάννης Μπουτάρης και, παράλληλα, η σαφής ρήξη του Δημάρχου με τα παραδοσιακά – συντηρητικά στρώματα της πόλης, εξαιτίας των θέσεών του για τις σχέσεις της Ελλάδας με Τουρκία και Σκόπια, φαίνεται ότι φέρνουν πιο κοντά τον Γιάννη Μπουτάρη με το κυβερνών κόμμα. Ήδη, τα επόμενα λεπτά μετά τη συνάντηση Τσίπρα – Μπουτάρη στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, γαλάζια στελέχη της πόλης εξέφραζαν τη βεβαιότητα ότι ο νυν Δήμαρχος θα στηριχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ για μία τρίτη θητεία. 

Άλλωστε, και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, με όσα είπε, σχεδόν το προανήγγειλε: «Η Θεσσαλονίκη πρέπει να μείνει μια πόλη δημοκρατική. Άκουσα τον Γιάννη Μπουτάρη στο δημοτικό συμβούλιο να λέει ότι θα είναι δήμαρχος μέχρι τα 100 του χρόνια. Εγώ τον ενθάρρυνα να ηγηθεί ενός δημοκρατικού προοδευτικού μετώπου». 

Θα έχει, πάντως, ενδιαφέρον πως θα εξελιχθεί αυτό το φλερτ, ειδικά εάν επιβεβαιωθεί ότι από τη… Δράση, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ και τις φιλικές σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη (Ντόρα και Κυριάκο), ο Γιάννης Μπουτάρης θα βρεθεί να στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ. 


σχετικα αρθρα