current views are: 13

7 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση06:51

Ένα συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, πολλές στρατηγικές…

“Δεν έχουν προσκληθεί οι Παμμακεδονικές Ενώσεις”

Δημοσίευση 06:51’

“Δεν έχουν προσκληθεί οι Παμμακεδονικές Ενώσεις”

Tο «καυτό» μέτωπο που αφορά τα εθνικά θέματα και το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, όπως φαίνεται, μεταξύ άλλων αναδεικνύει και προσωπικές στρατηγικές και διαφωνίες.

Χαρακτηριστικό είναι αυτό που συνέβη σήμερα το πρωί στον «αέρα» του ΣΚΑΪ και της εκπομπής «Σήμερα» με τον Δημήτρη Οικονόμου και τη Μαρία Αναστασοπούλου, όπου ο διοργανωτής του νέου συλλαλητηρίου της Αθήνας για τη Μακεδονία, δημοσιογράφος Στέργιος Καλόγηρος και ο Γιώργος Τάτσιος πρόεδρος των Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδονίας διαφώνησαν σχετικά με τη διεξαγωγή του στις 8 Ιουλίου.

Ο κ. Τάτσιος ισχυρίστηκε ότι δεν έχουν προσκληθεί οι Παμμακεδονικές Ενώσεις. «Έμαθα από εδώ ότι ο κ.Καλόγηρος εξήγγειλε συλλαλητήριο στην Αθήνα. Λυπάμαι δεν έχει έλθει σε επαφή με τις Παμμακεδονικές Ενώσεις, που συμμετείχαμε στη διοργάνωση όλων των συλλαλητηρίων, διότι η απόφασή μας είναι να συγκεντρωθεί ο κόσμος και να έχουμε στραμμένο το βλέμμα στη Βουλή, όταν και αν έρθει για ψήφιση. Είναι θέμα οργάνωσης, δεν είναι θέμα πρόσκλησης. Από τις 4 Φεβρουαρίου έγιναν άλλα πέντε συλλαλητήρια, πάνω από 200 άτομα δεν υπήρχε σε κανένα, θέλει συντονισμό να μην μπερδεύουμε τον κόσμο»

Με τον κ. Καλόγηρο να ανταπαντά πως «η πρόσκληση είναι προς όλους και εννοείται προς τις Παμμακεδονικές Ενώσεις. Όλοι μαζί, δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι».

Πάντως οι δυο τους διαφώνησαν και ως προς το αν τα συλλαλητήρια πρέπει να είναι πολλά σε όλες τις πόλεις ή ένα, με τον κ. Καλόγηρο να λέει, «ότι ένα μεγάλο με πολύ κόσμο έχει άλλη ισχύ και εικόνα», ενώ ο κ. Τάτσιος να επισημαίνει: «ότι όταν γίνονται σε διάφορες πόλεις μπορούν να πάνε όλοι οι πολίτες, ενώ όταν είναι μακριά δεν μπορούν να μετακινηθούν».


σχετικα αρθρα