current views are: 2

13 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση18:08

Ο Βενιζέλος, ο Τσακαλώτος η κόντρα για την οικονομία και τα… σηκωμένα πόδια

Σκληρές δηλώσεις για τα πλεονάσματα

Δημοσίευση 18:08’

Σκληρές δηλώσεις για τα πλεονάσματα

Σε μια αντιπαράθεση από τις γνωστές και ζηλευτές τους επιδόθηκαν στη Βουλή ο νυν και πρώην ο υπουργός των Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Βαγγέλης Βενιζέλος.

Συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του κ. Βενιζέλου επί του πολυνομοσχέδιου με τα προαπαιτούμενο ο οποίος έψεξε τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα που έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση για το διάστημα 19-22.

Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για οικιοθελή επιλογή της κυβέρνησης να θεσπίσει τα υπερπλεονάσματα προκειμένου να αναδιανείμει ένα μικρό μέρος τους.

«Δεν σας παίρνει κανείς ως σοβαρό διαπραγματευτή όταν δεσμεύεσαι σε υψηλά πλεονάσματα υπονομεύοντας κάθε προοπτική ανάπτυξης. Τα υπερπλεονάσματα δεν δικαιολογούνται. Αποδεχθήκατε τα υπερπλεονάσματα πριν γίνει η συζήτηση για το χρέος και μάθουμε ποιοι θα είναι οι αναγκαίοι τόκοι για τα επόμενα χρόνια», δήλωσε χαρακτηριστικά με τον Τσακαλώτο να παρεμβαίνει εκτός μικροφώνου και να λέει ενοχλημένος: «σηκώνω τα χέρια ψηλά».

«Σηκώσατε και τα πόδια δυστυχώς!», απάντησε σχεδόν ακαριαία ο κ. Βενιζέλος σε μια δήλωση που προκάλεσε αίσθηση και πρόσθεσε: «ηρεμήστε και παρακολουθήστε! Μην κάνετε πολιτική υστερία σε εμένα».

Ευτυχώς και για την αποφυγή περεταίρω παρεξηγήσεων τα πνεύματα ηρέμησαν, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε η φράση του να διαγραφεί από τα πρακτικά και ο κ. Τσκαλώτος πήρε το λόγο για να εξηγήσει πως τα πλεονάσματα που έχει υπολογίσει η κυβέρνηση «βγαίνουν» χωρίς επιπλέον μέτρα.

Ο κ. Βενιζέλος φυσικά επανήλθε εμμένοντας στη θέση του και υπενθυμίζοντας πως το ΔΝΤ στην χώρα μας δεν το έφερε η ελληνική κυβέρνηση- όπως είχε καταγγείλει νωρίτερα ο κ. Τσακαλώτος- αλλά η Γερμανίας λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης στην ΕΕ.

 


σχετικα αρθρα