ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Το υπερταμείο, ο ESM και το… πάθος του Κουτσούκου για Τσακαλώτο

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 18 Ιουνίου 2018, 18:44 / Ανανεώθηκε 18 Ιουνίου 2018, 18:39
Το υπερταμείο, ο ESM και το… πάθος του Κουτσούκου για Τσακαλώτο
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Ξεσπάθωσε ο Γιάννης Κουτσούκος

Η σχέση τους είναι γνωστή ή τουλάχιστον έγινε το τελευταίο διάστημα από τις συχνές τους συγκρούσεις στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Ο βουλευτής της ΔΗΣΥ, Γιάννης Κουτσούκος, που έχει αναλάβει τον οικονομικό τομέα ελέγχου στο κόμμα του, καταθέτει συχνά πυκνά ερωτήσεις προς τον υπουργό των Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο με τους δύο άνδρες να έχουν χαρίσει αρκετές στιγμές αμηχανίας στο κοινοβούλιο.

Αυτή τη φορά πάντως ο κ. Κουτσούκος βλέποντας πως η ερώτηση για την σχέση του υπερταμείου με τον ESM και το ενδεχόμενη να καταστεί ο φορέας εγγύηση των δανείων, απαντήθηκε στην πράξη από το πολυνομοσχέδιο και όχι από τον υπουργό, πραγματικά ξεσπάθωσε.

«Είναι ασεβής και απρεπής η συμπεριφορά απέναντι στο κοινοβούλιο όχι σε εμένα», είπε εκνευρισμένος ο κ. Κουτσούκος εξηγώντας πως ο υπουργός δεν ήρθε ποτέ να απαντήσει στο ερώτημα αλλά έφερε προς ψήφιση την επίμαχη διάταξη με το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή. Μάλιστα ο βουλευτής από την Ηλεία δεν σταμάτησε εκεί αλλά έκανε λόγο περί «διαπόμπευσης κάθε κοινοβουλευτικής διαδικασίας!», δίνοντας την αίσθηση στην αίθουσα πως και την επόμενη φορά που Τσκαλώτος και Κουτσούκος θα βρεθούν και πάλι αντιμέτωποι στα έδρανα κάποια δυνατή ατάκα θ’ ακουστεί.