ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τα αποτελέσματα της συμφωνίας για το χρέος θα αργήσουν πολύ να φανούν

Δημοσίευση 23 Ιουνίου 2018, 20:48 / Ανανεώθηκε 23 Ιουνίου 2018, 20:04
Τα αποτελέσματα της συμφωνίας για το χρέος θα αργήσουν πολύ να φανούν
Facebook Twitter Whatsapp

«Θα αργήσουν πολύ να φανούν τα αποτελέσματα στην καθημερινότητα και στη ζωή των πολιτών, γιατί η ρήτρα ανάπτυξης εξαφανίστηκε και έγινε ό,τι ήθελε το ΔΝΤ», εκτίμησε ο δημοσιογράφος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Η συμφωνία του Eurogroup δεν αφορά μείωση του χρέους, αλλά αφορά την επιμήκυνσή του», τόνισε ο δημοσιογράφος Τάκης Χατζής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, σχολιάζοντας την απόφαση του Eurogroup. Μάλιστα, όπως προανήγγειλε, η εκπομπή «Ακραίως» αυτήν την Κυριακή θα αποκαλύψει τους όρους που περιλαμβάνει η εν λόγω συμφωνία. 

Όπως σημείωσε ο Τάκης Χατζής, οι δανειστές δεν μείωσαν το χρέος, απλά δίνουν τη δυνατότητα στην Ελλάδα να το αποπληρώσει αργότερα. Το χρέος παραμένει το ίδιο, απλώς κάθε χρόνο θα πληρώνουμε λιγότερους τόκους.

«Για να γίνει αυτό, οι δανειστές επέβαλαν και δύο σελίδες με προϋποθέσεις, τις οποίες πρέπει να εκπληρώσει η ελληνική κυβέρνηση, η οποία θα ελέγχεται από την τρόικα κάθε τρεις μήνες», ανέφερε ο δημοσιογράφος και πρόσθεσε:

«Θα υπάρξει και αύξηση της φορολογίας και μείωση των συντάξεων το 2019. Η συμφωνία έγινε για να μπορέσει να συνέλθει η χώρα και οι δανειστές πανηγυρίζουν επειδή ήθελαν να επιβεβαιώσουν πως τους βγήκε η συμφωνία με την Ελλάδα». 

«Θα αργήσουν πολύ να φανούν τα αποτελέσματα στην καθημερινότητα και στη ζωή των πολιτών, γιατί η ρήτρα ανάπτυξης εξαφανίστηκε και έγινε ό,τι ήθελε το ΔΝΤ», εκτίμησε ο ίδιος.