current views are: 9

27 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση17:46

Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση του Β. Κικίλια στο Μέγαρο Μουσικής

Ποιοι έδωσαν το «παρών»

Δημοσίευση 17:46’

Ποιοι έδωσαν το «παρών»

Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας στο Μέγαρο Μουσικής με θέμα «Οι Έλληνες πρωταγωνιστές στην Ανόρθωση της χώρας».

Στο Μέγαρο βρέθηκαν πολλά στελέχη πρώτης γραμμής της ΝΔ, όπως ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, Λευτέρης Αυγενάκης, ο Γραμματέας της Κ.Ο. Κώστας Τσιάρας και πολλοί βουλευτές.

Παρόντες ήταν επίσης η Μαριέττα Γιαννάκου, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Στέλιος Πέτσας, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Αθανάσιος Δημόπουλος, ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος, ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Κώστας Κόλλιας, ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ,  η Μαριάννα Λάτση, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου.

Ο κ. Κικίλιας παρουσίασε τις σκέψεις του για την ανόρθωση της χώρας, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «σήμερα, στο μεταίχμιο των 200 ετών από την ελληνική επανάσταση του 1821 και των 100 ετών από τη μικρασιατική τραγωδία, η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση: θα ακολουθήσει το δρόμο της εξωστρέφειας και της αξιοσύνης, ή θα παραμείνει βυθισμένη στην εσωστρέφεια και τη μιζέρια». «Μετά τις εκλογές του 2015 η πορεία ανάκαμψης της χώρας αναστράφηκε» είπε, επισημαίνοντας πως «το 2018, απαιτείται κάτι μεγαλύτερο και συνολικότερο: να γίνουμε Ελλάδα ξανά. Και για να συμβεί αυτό, η Ελλάδα μας χρειάζεται ανόρθωση, σε όλα τα επίπεδα.»

Προτάσσοντας ως αδιαπραγμάτευτες τις βασικές φιλελεύθερες αρχές: ανθρώπινα δικαιώματα, κράτος δικαίου, ελεύθερη επιχειρηματικότητα με στήριξη της οικονομίας της αγοράς και της ατομικής ιδιοκτησίας, αυτοβελτίωση, έμφαση στην ικανότητα και την αξιοκρατία, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως η ανόρθωση της Ελλάδας μπορεί να επιτευχθεί με την υιοθέτηση του φιλελευθερισμού της ευημερίας. «Χρειάζεται να γίνει συνείδηση ότι η ελευθερία των πολιτών περιορίζεται όχι μόνο από απαγορεύσεις, αλλά και από πράξεις παράλειψης, από ενέργειες δηλαδή που αποτρέπουν τους ανθρώπους από το να κάνουν ό,τι θα μπορούσαν. Για παράδειγμα, το να μη βοηθήσει κάποιος τις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες, ενώ μπορεί, αποτελεί περιορισμό της ελευθερίας τους, αφού έτσι τους στερεί ευκαιρίες ζωής και προκοπής. Το κράτος μας οφείλει να εγγυάται κοινωνική ευημερία και ίσες ευκαιρίες σε όλους τους πολίτες. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι αναφέρομαι στον πραγματιστικό φιλελευθερισμό και όχι τον ουτοπικό, ο οποίος προβάλλεται έντονα στην Ελλάδα από κάποιους κύκλους που ανταγωνίζονται για το πρωτείο στον ελιτισμό και την αντιλαϊκότητα» είπε χαρακτηριστικά εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως ο πραγματιστικός φιλελευθερισμός μπορεί να ενοποιήσει τον πολιτικό χώρο από τη δεξιά και την κεντροδεξιά έως την φιλοευρωπαϊκή κεντροαριστερά.


σχετικα αρθρα