«Είναι επικίνδυνο να έχεις δίκιο, όταν η εξουσία έχει άδικο». Αυτή τη ρήση του Βολταίρου έγραψε στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης Twitter ο μέχρι χθες γγ του υπουργείου Μεταφορών, Χάρης Τσιόκας περνώντας στην αντεπίθεση στην κόντρα του με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Γιάννη Ραγκούση. Ο κ. Τσιόκας σε δεύτερο μήνυμά του υπενθυμίζει δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου αναφορικά με το άνοιγμα του επαγγέλματος των ΤΑΞΙ: «Όσον αφορά το θέμα των ταξί, είναι σταθερή η θέση μας για την απελευθέρωση του επαγγέλματος με κανόνες». Όπως αναφέρει το Mega, η κόντρα των δύο πρώην συνεργατών έχει παρελθόν, καθώς κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης του κ. Ραγκούση με τους ιδιοκτήτες ταξί, ο κ. Τσιόκας ως γενικός γραμματέας του υπουργείου έπαιρνε σαφή θέση υπέρ του διατάγματος Ρέππα.

Ο κ. Τσιόκας είχε πρωταγωνιστικό ρόλο επί υπουργίας Ρέππα στις διαπραγματεύσεις που οδήγησαν σε συμφωνία του υπουργείου με τους ταξιτζήδες και στη σύνταξη του Προεδρικού Διατάγματος για την (μη) απελευθέρωση του επαγγέλματος. Επομένως η φιλοσοφία του ήταν εντελώς διαφορετική με εκείνη του Γιάννη Ραγκούση με τον οποίο διατηρούσε τυπικές σχέσεις ενώ όσο φούντωνε η κρίση με τους οδηγούς και ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ να εμμένουν στις κινητοποιήσεις τους οι δύο άνδρες να μην συνεργαστούν στο ελάχιστο.

Η διαφωνία τους όμως χτύπησε... κόκκινο όταν την Τετάρτη ο κ. Ραγκούσης αποφάσισε να τον αποπέμμψει από το υπουργείο και τη θέση του γενικού γραμματέα και να διορίσει τον  κ. Αλέξανδρο Μπουρδάρα συνεργάτη του στο υπουργείο Εσωτερικών και ειδικού γραμματέα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Το γραφείο του Χάρη Τσιόκα επισημαίνει ότι δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση τονίζοντας ότι εκείνος απουσιάζει και δε θα επιστρέψει ούτε τη Δευτέρα όπως ήταν αρχικώς προγραμματισμένο. Αίσθηση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι την είδηση πληροφορήθηκε από τα ΜΜΕ.

Και από τις δύο πλευρές, πάντως, γίνεται σαφές ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις που όλα δείχνουν ότι θα επισημοποιούν το «διαζύγιο» στην υπηρεσιακή τους σχέση που ποτέ δεν ήταν αρμονική.