ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο Γιούνκερ ενοχλήθηκε από ερώτηση για το εάν ήταν μεθυσμένος στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Δημοσίευση 18 Ιουλίου 2018, 16:41 / Ανανεώθηκε 30 Ιουλίου 2018, 15:27
Ο Γιούνκερ ενοχλήθηκε από ερώτηση για το εάν ήταν μεθυσμένος στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ
Facebook Twitter Whatsapp

Ο πρόεδρος της Κομισιόν απαιτεί σεβασμό

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ζήτησε «σεβασμό» όταν ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε σήμερα αν ήταν μεθυσμένος όταν παραπάτησε και χρειάστηκε βοήθεια για να περπατήσει στη διάρκεια της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ την περασμένη εβδομάδα.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι, όπως είχαν πει προηγουμένως και οι βοηθοί του, υπέφερε την περασμένη Τετάρτη από κρίση ισχιαλγίας, από την οποία πάσχει εδώ και καιρό, μαζί με κράμπα στα πόδια.

Βίντεο από τη Σύνοδο δείχνει άλλους ηγέτες  να υποβαστάζουν τον Γιούνκερ, ο οποίος την ερχόμενη εβδομάδα μεταβαίνει στην Ουάσινγκτον για κρίσιμες συνομιλίες για το εμπόριο με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, με αποτέλεσμα ευρωσκεπτικιστές πολιτικοί να ζητήσουν την παραίτησή του.

Ο 63χρονος πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου έχει αναφερθεί στο παρελθόν σε πόνους στη μέση και στα πόδια, και απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι το πρόβλημά του την περασμένη εβδομάδα είχε οποιαδήποτε σχέση με το αλκοόλ.

«Αυτό ήταν σωστό την περασμένη Τετάρτη και είναι σωστό σήμερα το πρωί. Θα είναι σωστό απόψε και αύριο το πρωί» είπε ενοχλημένος στους δημοσιογράφους.

«Μου κάνει εντύπωση το ενδιαφέρον ορισμένων για αυτά τα θέματα που δεν είναι καν επουσιώδη και ζητώ σεβασμό» δήλωσε.

Ο Γιούνκερ έχει απορρίψει επανειλημμένα τους ισχυρισμούς ότι έχει πρόβλημα κατάχρησης αλκοόλ – ένας ισχυρισμός που προέβαλαν κυρίως βρετανικά ΜΜΕ όταν το Λονδίνο προσπαθούσε να μπλοκάρει τον διορισμό του πριν από τέσσερα χρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ/Reuters