ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΠΓΔΜ: Η κυβέρνηση σε διακοπές, με την καμπάνια για το δημοψήφισμα σε εξέλιξη

Δημοσίευση 8 Αυγούστου 2018, 13:51 / Ανανεώθηκε 8 Αυγούστου 2018, 15:02
ΠΓΔΜ: Η κυβέρνηση σε διακοπές, με την καμπάνια για το δημοψήφισμα σε εξέλιξη
Photo: ΙΒΝΑ, Balkaneu
Facebook Twitter Whatsapp

Την ίδια στιγμή, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης είναι πολύ απασχολημένος με τις πολιτικές του υποχρεώσεις για να πάει διακοπές.

Η καμπάνια για το δημοψήφισμα που θα αφορά στο ονοματολογικό ζήτημα της χώρας συνεχίζεται στην ΠΓΔΜ, το κυβερνητικό στρατόπεδο όμως δεν μοιάζει να ασχολείται ιδιαίτερα προς το παρόν. Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ και ο σύμβουλός του έχουν ξεκινήσει τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Ο Ζάεφ βρίσκεται στην Οχρίδα με την οικογένεια του, ενώ κάποιοι από τους υπουργούς έχουν επιλέξει για τις διακοπές τους την Ελλάδα, την Αλβανία, το Μαυροβούνιο, την Τουρκία και άλλες χώρες.

Την ίδια στιγμή, ο ηγέτης του κόμματος VMRO-DPMNE της αντιπολίτευσης, Χριστιάν Μικόσκι, είναι πολύ απασχολημένος με τις πολιτικές του υποχρεώσεις για να πάει διακοπές.

Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι μετά την περίοδο των διακοπών, θα ξεκινήσει την καμπάνια της για το δημοψήφισμα που θα αφορά το νέο όνομα της χώρας, που θα είναι Βόρεια Μακεδονία, το οποίο θα ανοίξει το δρόμο για την είσοδο της χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Πηγή: ibna