ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Στα Χανιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την τελευταία επιθυμία του πατέρα του

Δημοσίευση 13 Αυγούστου 2018, 09:17 / Ανανεώθηκε 13 Αυγούστου 2018, 12:51
Στα Χανιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την τελευταία επιθυμία του πατέρα του
Facebook Twitter Whatsapp

Δράσεις για την αναγέννηση των Λευκών Ορέων

Oικογενειακώς στα Χανιά για τη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ό πρόεδρος της ΝΔ μαζί  με την αδελφή του Κατερίνα και άλλα μέλη του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης» μετέβησαν στην περιοχή του Θερίσου, όπου θα πραγματοποιηθεί μία από τις δράσεις που θα υλοποιήσουν την τελευταία επιθυμία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, την αναγέννηση των Λευκών Ορέων.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, πρόκειται για μια πρότυπη οικολογική δράση με τίτλο «Διαδρομή Κωνσταντίνου Μητσοτάκη: Μια Πρότυπη Οικολογική Δράση, από το Κρητικό έως το Λιβυκό Πέλαγος μέσα από τα Λευκά Όρη» που στόχο έχει την προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής και βασίζεται σε τρεις πυλώνες:

- τη δημιουργία ενός δικτύου μονοπατιών μήκους 58 χιλιομέτρων
- τη δημιουργία βοτανικού κήπου με αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά και
- την οικολογική αποκατάσταση των Λευκών Ορέων μέσα από μια πρότυπη δράση αναδάσωσης σε μια έκταση 1300 στρεμμάτων

Η δράση αναδάσωσης σε έκταση 1.300 στρεμμάτων θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή  πάνω από το Θέρισο, για την οποία προβλέπεται να ολοκληρωθεί μια μελέτη οικολογικής αποκατάστασης όπου πέρα από φυτεύσεις θα περιλαμβάνει και δράσεις που θα αφορούν στην αντιπυρική προστασία της περιοχής, θα υπάρξουν μέτρα για την διαχείριση της βόσκησης.

Έτσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα μέλη του Ιδρύματος ενημερώθηκαν επι τόπου από την Δασάρχη Χανίων Πολύμνια Σκλαβάκη για την πορεία της δράσης.