current views are: 13

19 Αυγούστου 2018
Δημοσίευση18:15

Η Κονιόρδου, το «λάδι στα εκθέματα» και η απάντηση Κεφαλογιάννη

Η βουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε «πρωτοφανούς αφέλειας», τη δήλωση της υπουργού Πολιτισμού, ότι «κάποιες κυρίες άπλωναν λάδι» πάνω στα εκθέματα

Δημοσίευση 18:15’

Η βουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε «πρωτοφανούς αφέλειας», τη δήλωση της υπουργού Πολιτισμού, ότι «κάποιες κυρίες άπλωναν λάδι» πάνω στα εκθέματα

Συζητήσεις επί συζητήσεων αλλά και ποικίλα σχόλια προκάλεσε η χθεσινή τοποθέτηση της υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου, σχετικά με το περιστατικό βανδαλισμού σε εκθέματα στο Βυζαντινό Μουσείο.

Η κυρία Κονιόρδου, μιλώντας στο «Ε», απέφυγε να χαρακτηρίσει να αναφερθεί σε «βανδαλισμό», παρά το γεγονός ότι τα εκθέματα υπέστησαν ζημιές από το λάδι που άπλωσαν οι δράστες, ενώ συνολικά επιχείρησε να υποβαθμίσει το περιστατικό:

«Δεν θα το έλεγα ακριβώς βανδαλισμό, ίσως είναι υπερβολική αυτή η έκταση. Θεωρούμε ότι ήταν κάποιες κυρίες οι οποίες άπλωναν κάποιο λάδι. Το αξιοπερίεργο ήταν ότι δεν έγινε αντιληπτό και αυτό ερευνούμε, πώς έγινε και δεν έγινε αντιληπτό».

Πέραν του γεγονότος ότι είναι αυταπόδεικτα βανδαλισμός το να απλώνει κάποιος baby oil πάνω σε σπάνια εκθέματα ενός μουσείου, η εν λόγω τοποθέτηση προκάλεσε και έντονες αντιδράσεις στην αντιπολίτευση. Χαρακτηριστική ήταν η ανάρτηση της βουλευτή της ΝΔ Όλγας Κεφαλογιάννη στο Twitter, η οποία χαρακτήρισε τη δήλωση της κ. Κονιόρδου «πρωτοφανή αφέλεια».

«Η Υπ.Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, με την πρωτοφανούς αφέλειας δήλωσή της σχετικά με τα γεγονότα βανδαλισμού στο Βυζαντινό – Χριστιανικό Μουσείο, επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους μας: Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δεν είναι σε θέση να προστατεύσει το πολιτιστικό απόθεμα της Χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Κεφαλογιάννη.

 


σχετικα αρθρα