ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Όταν η εξουσία... μεταφράζεται από πολιτικούς σε προνόμια

Δημοσίευση 14 Σεπτεμβρίου 2018, 09:08 / Ανανεώθηκε 19 Σεπτεμβρίου 2018, 11:08
Όταν η εξουσία... μεταφράζεται από πολιτικούς σε προνόμια
Photo: Sooc
Facebook Twitter Whatsapp

Η καταγγελία του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Δ. Καρβαδέλλα

Βγήκε το πρωί της Παρασκευής στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Δημήτρης Καβαδέλλας για να καταγγείλει ότι πήγε… απρόσκλητος στη ΔΕΘ και του ζήτησαν να πληρώσει εισιτήριο. Κάτι, δηλαδή, που θα έκανε οποιοδήποτε επισκέπτης που δεν θα ήταν προσκεκλημένος.

Ο κ. Καβαδέλλας, όμως, θεωρεί ότι ο θεσμικός του ρόλος τού εξασφαλίζει το προνόμιο να μπαίνει όπου θέλει, όποτε θέλει! Το επιχείρημα, μάλιστα, που χρησιμοποιείσαι, ήταν αφοπλιστικό: «Γιατί, οι δημοσιογράφοι πληρώνετε εισιτήριο;» για να λάβει απάντηση από τη Μαρία Αναστασοπούλου, στην εκπομπή «Σήμερα», «φυσικά, αν δεν έχουμε διαπίστευση!».

Η ιστορία έχει ως εξής: Ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων έλαβε πρόσκληση για την ημέρα των εγκαινίων της ΔΕΘ. Η πρόσκληση ήταν για συγκεκριμένη μέρα, δηλαδή. Ο ίδιος, ωστόσο, προτίμησε να επισκεφτεί την Εκθεση άλλη μέρα. Στην είσοδο, λοιπόν, οι υπεύθυνοι του ζήτησαν να πληρώσει εισιτήριο.

Ε, ποιος είδε τον Θεό και δεν φοβήθηκε! Όπως μάλιστα είπε ο ίδιος, μετά τη φασαρία που έκανε, οι υπεύθυνοι του πρότειναν «να δώσετε το καλό παράδειγμα ως βουλευτής». Ψιλά γράμματα...

Ο κ. Καβαδέλλας αφού έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, βγήκε και στα κανάλια, ισχυριζόμενος πως «ο βουλευτής δεν πρέπει να εμποδίζεται! Δεν έχουν δικαίωμα!».

ΥΓ: Στην πολιτική, το ήθος (πρέπει να) προηγείται…

Ι.Ρ