ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Η... προοδευτική Μαριλίζα και οι δύο τάσεις στο ΚΙΝΑΛ

Δημοσίευση 14 Σεπτεμβρίου 2018, 13:31 / Ανανεώθηκε 19 Σεπτεμβρίου 2018, 11:57
Η... προοδευτική Μαριλίζα και οι δύο τάσεις στο ΚΙΝΑΛ
Facebook Twitter Whatsapp

Σχολιάζει την επιστροφή της στην πολιτική σκηνή

Προοδευτικό... πρόσημο βάζει η Μαριλίζα Ξενογιαννοπούλου στην επιστροφή της στην πολιτική σκηνή μετά από έτη αποχής, ενώ χαρακτηρίζει το ΚΙΝΑΛ ως έναν «ανομοιογενή χώρο».

Όπως είπε η ίδια μιλώντας στο ραδιόφωνο news 24/7, «αποχώρησα το 2012 από το ΠΑΣΟΚ, 6 χρόνια απείχα συνειδητά, επανέρχομαι γιατί πιστεύω ότι μπαίνουμε σε νέα εποχή στην οποία έχει σημασία ο επαναπροσδιορισμός του προοδευτικού χώρου. Ανασυγκροτείται ο προοδευτικός πόλος σε ολόκληρη την Ευρώπη και το ερώτημα για τις κεντροαριστερές δυνάμεις είναι αν επιλέγουν να συμβαδίσουν με την Αριστερά ή αν στρέφονται προς τα δεξιά».

Η ίδια υποστήριξε ότι στο Κίνημα Αλλαγής υπάρχουν δύο τάσεις, μία με κεντροδεξιό προσανατολισμό και μία προοδευτική: «Το ΚΙΝΑΛ είναι ένας ανομοιογενής χώρος. Υπάρχουν δύο τάσεις. Υπάρχουν δυνάμεις με καθαρό κεντροδεξιό προσανατολισμό, υπάρχει και ένα ισχυρό προοδευτικό κομμάτι που βρίσκεται σε στρατηγική αμηχανία και έχει εγκλωβιστεί στον αντικυβερνητισμό. Πιστεύω ότι αυτό το κομμάτι σταδιακά θα απελευθερωθεί».