current views are: 7

19 Σεπτεμβρίου 2018
Δημοσίευση08:47

Ούτε οι Γερμανοί «σύντροφοι» δεν θέλουν να ακούν για τις συντάξεις

«Oι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται»

Δημοσίευση 08:47’
Συντάξεις

«Oι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται»

Θεοχαρόπουλος, Κεγκέρογλου και Κουτσούκος συναντήθηκαν με την αντιπροσωπεία του Γερμανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος και αντάλλαξαν απόψεις γύρω από όλα τα κρίσιμα ζητήματα της επικαιρότητας. Το κλίμα ήταν σε γενικές γραμμές αυτό της σύμπτωσης των απόψεων σε κάποια από τα φλέγοντα θέματα, σε άλλα έγινε ανταλλαγή απόψεων λόγω διαφορετικής θεώρησης των πραγμάτων, αλλά υπήρξε και ένα που έκανε τους Γερμανούς «συντρόφους» να αλλάζουν χρώμα. 

Τουλάχιστον τρεις φορές οι εκπρόσωποι του ΚΙΝΑΛ έφεραν τη συζήτηση στο θέμα της μη περικοπής των συντάξεων για να δουν μπροστά τους το πραγματικό πρόσωπο των Γερμανών συνολικά. Η απάντηση ήταν όχι απλά αρνητική, αλλά αφού άλλαζαν ύφος και σκοτείνιαζε το πρόσωπό τους έλεγαν μονότονα και με επίμονα «οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται». 

Τι κι αν προσπαθούσαν να αποδώσουν με δημοσιονομική σκοπιά στην αντιμετώπιση του ζητήματος, τι κι αν προσπάθησαν να μιλήσουν για την επίπτωση στο βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων συνταξιούχων… Οι Γερμανοί ήταν αμετακίνητοι. 

Τελικά αναρωτιέται κανείς. Αν οι Γερμανοί Σοσιαλιστές είναι αντίθετοι με τη μη περικοπή των συντάξεων, οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες, που έχουν και την πλειοψηφία στη γερμανική κυβέρνηση, τι θα λένε…
 


σχετικα αρθρα