ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Καυγάς Κουίκ με Τριανταφυλλίδη: Οι υποτιμητικές αναφορές και το τηλεφώνημα που άναψε φωτιές

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 11 Οκτωβρίου 2018, 17:47 / Ανανεώθηκε 16 Οκτωβρίου 2018, 16:35
Καυγάς Κουίκ με Τριανταφυλλίδη: Οι υποτιμητικές αναφορές και το τηλεφώνημα που άναψε φωτιές
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Η συνεδρίαση της επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς στιγματίστηκε από το φραστικό επεισόδιο

Με το στόμα ανοιχτό έμειναν άπαντες κατά την συνεδρίαση της επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς στη Βουλή, η οποία στιγματίστηκε από το έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ του προερχόμενου από τους ΑΝΕΛ, υφυπουργό των Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ και του προέδρου της Επιτροπής, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη.

Όλα ξεκίνησαν όταν μετά την τοποθέτησή του και ορισμένες απαντήσεις σε ερωτήματα βουλευτών που έδωσε, ο κ. Κουίκ, ετοιμάστηκε να αποχωρήσει από την αίθουσα. Η κίνηση αυτή όμως ενόχλησε τον κ. Τριανταφυλλίδη ο οποίος του ζήτησε να παραμείνει.

«Έχω τον Γερμανό πρόεδρο και άλλες δουλειές! Τι να κάνω;» αντέτεινε ο υπουργός με το θερμόμετρο να ανεβαίνει απότομα, τον κ. Κουίκ να γυρίζει την πλάτη στο Σώμα και πρόσωπο στον κ. Τριανταφυλλίδη, και τον τελευταίο να φωνάζει: «αυτό που λέτε υποτιμά και σας και εμένα και το Σώμα».

«Σας παρακαλώ πολύ μπορώ να αποχωρήσω;» επανήλθε ο υπουργός με τον πρόεδρο να επιμένει: «παρακαλώ πολύ να μην το κάνετε».

«Με πήρατε τηλέφωνο; Να τοποθετηθώ μου είπατε και να απαντήσω σε πέντε ερωτήσεις. Ναι ή όχι;», επανήλθε ο κ. Κουίκ και πρόσθεσε: «είναι αδιανόητος ο τρόπος σας. Και εσείς αρνείστε την εντιμότητά μου στο διάλογο που κάνουμε».

«Κ. Κουίκ επικοινωνήσαμε και γραπτώς και τηλεφωνικώς! Μπορούσα να προεικάσω πόσες ερωτήσεις θα κάνουν;».

Τελικά, μετά από λίγη ώρα δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις και τα πνεύματα ηρέμησαν με ορισμένους πάντως να επιμένουν πως πρόκειται για ένα ακόμα επεισόδιο στον κυβερνητικό συνασπισμό.