ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Γαλάζιος αυτοδιοικητικός μύλος στη Θεσσαλονίκη

Δημοσίευση 18 Οκτωβρίου 2018, 18:40 / Ανανεώθηκε 18 Οκτωβρίου 2018, 18:57
Γαλάζιος αυτοδιοικητικός μύλος στη Θεσσαλονίκη
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο Γιώργος Ορφανός και τα σενάρια του Παπαμιμίκου

Εικόνα πολυδιάσπασης εμφανίζει η Νέα Δημοκρατία στη Θεσσαλονίκη, με διακύβευμα φυσικά τον Δήμο της πόλης. Εν αναμονή και της απόφασης του Γιάννη Μπουτάρη εάν θα διεκδικήσει και μία τρίτη θητεία, το κλίμα μεταξύ των γαλάζιων στη Συμπρωτεύουσα είναι, αν μη τι άλλο, περίεργο.

Όπως αποκάλυψε, προ ημερών, το Newpost, η ηγεσία της Ν.Δ. εξετάζει σοβαρά να στηρίξει τον νυν δήμαρχο Πανοράματος Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, ως υποψήφιο για τη Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο, εφόσον κάτι δεν αλλάξει, τη δική του υποψηφιότητα αναμένεται να ανακοινώσει την Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, και ο πρώην βουλευτής του κόμματος και υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός.

Ήδη δηλαδή θα υπάρχουν ένας βέβαιος υποψήφιος, εφόσον ο κ. Ορφανός επιμείνει, και ένας ακόμη, ο κ. Καϊτεζίδης, εφόσον δρομολογηθούν όσα φαίνεται να έχουν συζητηθεί με την ηγεσία της Ν.Δ.

Υποψηφιότητα για δήμαρχος θα ήθελε να θέσει και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, «εφόσον ξεκαθαριστούν κάποιες προϋποθέσεις» όπως δήλωσε ο ίδιος προ ημερών σε συνέντευξη Τύπου, επισημαίνοντας ότι έχει ζητήσει συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Και, βέβαια, ακροατήριο αναζητά και ο Γ. Μπουτάρης, που παρά τη σπουδή του Αλ. Τσίπρα να τον στηρίξει, διατηρεί διαχρονικά καλές σχέσεις με τον Πρόεδρο της Ν.Δ. Κυρ. Μητσοτάκη.

Βέβαια, στις συζητήσεις της Θεσσαλονίκης έπεσε και το όνομα του πρώην Γραμματέα της Ν.Δ. Ανδρέα Παπαμιμίκου, ο οποίος φέρεται να εξέτασε τόσο το ενδεχόμενο του Δήμου όσο και αυτό της Α' Θεσσαλονίκης, στις επόμενες εκλογές. Επί του παρόντος, πάντως, ο τελευταίος κρατά κλειστά τα χαρτιά του, αρκούμενος σε μηνύματα ενότητας, όπως το τελευταίο που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή τα 44 χρόνια της ΟΝΝΕΔ: «Αγώνες, φιλίες, ήττες, νίκες, διαφωνίες, αγωνίες, επιτυχίες. Διαφορετικές γενιές, ίδιες αξίες, ένας στόχος: Το καλό της πατρίδας μας. Ενωμένοι συνεχίζουμε».