current views are: 7

23 Οκτωβρίου 2018
Δημοσίευση16:11

Βασικό θέμα συζήτησης στα πηγαδάκια της Βουλής ο χρόνος των εκλογών

Οι εκτιμήσεις των βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας και της αντιπολίτευσης

Δημοσίευση 16:11’

Οι εκτιμήσεις των βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας και της αντιπολίτευσης

Ανοιχτά συνεχίζουν να αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών οι βουλευτές.

Ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων και κομματικής ταυτότητας, στους διαδρόμους και τα πηγαδάκια της Βουλής ακούγονται διάφορες ημερομηνίες που θα μπορούσαν να στηθούν κάλπες: από τις αρχές του επόμενου χρόνου έως και τον Οκτώβριο του 2019.

Σε αυτό που συμφωνούν ωστόσο (ακόμη και πρόσωπα εντός των ΑΝΕΛ) είναι πως ο βασικός αστάθμητος παράγοντας που δεν μπορεί να ελεγχθεί με σιγουριά ακούει στο όνομα Πάνος Καμμένος. Πολλώ δε μάλλον που κανείς δεν γνωρίζει πώς θα αντιδράσει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ στα επόμενα στάδια εφαρμογής της συμφωνίας.

«Από τις 31 Ιανουαρίου και μετά κάθε μέρα μπορεί να οδηγήσει σε κάλπες», έλεγε χαρακτηριστικά βουλευτής της πλειοψηφίας στην ομήγυρη, με συνάδελφό του να τον διακόπτει λέγοντας: «δεν υπάρχει περίπτωση, θα πάμε μέχρι το τέλος της θητείας. Και να μην σου κάνει καν εντύπωση αν δεις μια ενδεχόμενη πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης να παίρνει περισσότερες ψήφους από την συμφωνία των Πρεσπών».

«Μα πώς γίνεται αυτό;», αναρωτήθηκε ο τρίτος της παρέας με τον βουλευτή να επανέρχεται: «Γιατί θεωρείται δεδομένο πως ο Καμμένος δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση;»

Λίγο πιο πέρα, σε άλλο κοινοβουλευτικό πηγαδάκι αποτελούμενο από βουλευτές της αντιπολίτευσης, η συζήτηση κλιμακώνεται. «Έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα δεν θα μου κάνει εντύπωση ο Τσίπρας να το πάει μέχρι τέλους», είπε ο εξ αριστερών καθήμενος βουλευτής με τον συνάδελφό του να τον διακόπτει: «Δεν υπάρχει περίπτωση! Θα τις κάνει πριν ή παράλληλα με τις ευρωεκλογές! Δεν θα αντέξει να συνεχίσει χωρίς τους ΑΝΕΛ».


σχετικα αρθρα