current views are: 5

25 Οκτωβρίου 2018
Δημοσίευση04:46

Παραπληροφόρηση τα περί «δραματικής μείωσης» του προσκυνηματικού τουρισμού από Ρωσία

Ποιους θέλουν να τρομάξουν και ποιων τα σχέδια θέλουν να προωθήσουν;

Δημοσίευση 04:46’

Ποιους θέλουν να τρομάξουν και ποιων τα σχέδια θέλουν να προωθήσουν;

Σε κατευθυνόμενη παραπληροφόρηση φαίνεται πως εντάσσονται τα δημοσιεύματα που έχουν κυκλοφορήσει τελευταία και αναφέρονται σε «δραματική μείωση» των προσκυνητών από την Ρωσία.  Μάλιστα, κανείς δεν ξέρει τους σκοπούς τους οποίους εξυπηρετούν τα fake news αυτού του επιπέδου, αλλά και το γιατί διοχετεύονται οι πληροφορίες αυτές στον Τύπο και στο διαδίκτυο. Ποιους θέλουν να τρομάξουν και ποιων τα σχέδια θέλουν να προωθήσουν; 

Η αλήθεια, αντιθέτως, βρίσκεται στην αντίπερα όχθη. Σύμφωνα με τον μεγαλύτερο ταξιδιωτικό οργανισμό στην χώρα «Mouzenidis Travel», ο οποίος διακινεί όλο σχεδόν το τουριστικό κύμα από Ρωσία προς Ελλάδα, αλλά και τον λεγόμενο προκυνηματικό τουρισμό, ουδεμία μείωση έχει σημειωθεί στον τομέα αυτόν.

Ο ίδιος τουριστικός οργανισμός σε δηλώσεις του προς δημοσιογράφους διαβεβαίωσε ότι «μετά τα γεγονότα υπήρξαν μόλις δύο ακυρώσεις και έκτοτε δεν υπήρξε καμία άλλη».

Επεσήμαναν, μάλιστα, πως το τελευταίο διάστημα παρατηρείται, σε αντίθεση από αυτά που γράφονται, αύξηση της τάξης του 25% στις επισκέψεις προς Ελλάδα και όχι μόνο στον τομέα των προσκυνητών αλλά και στον γενικό τουρισμό.


σχετικα αρθρα