current views are: 5

5 Δεκεμβρίου 2018
Δημοσίευση17:07

Οι αριστερές γκρίνιες για τον… αθλητισμό

Αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ για διάταξη στο υπό διαβούλευση αθλητικό νομοσχέδιο

Δημοσίευση 17:07’

Αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ για διάταξη στο υπό διαβούλευση αθλητικό νομοσχέδιο

Συζητήσεις και αρκετούς ψιθύρους έχει προκαλέσει στους διαδρόμους της Βουλής η επικείμενη κατάθεση του αθλητικού νομοσχεδίου που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση.

Οι διατάξεις που προωθεί η κυβέρνηση αντιμετωπίζουν μια μεγάλη γκάμα ζητημάτων που έχουν προκαλέσει τριβές στους εμπλεκόμενους φορείς, καθώς αφορούν τα συμπληρώματα διατροφής στα γυμναστήρια, τα διπλώματα προπονητικής κ.ά.

Μάλιστα σε άλλη διάταξη του νομοσχεδίου που βρίσκεται σε διαβούλευση υπάρχει αναφορά στη δυνατότητα που δίνεται σε πρόσωπα τα οποία είναι μέτοχοι σε εταιρίες στοιχημάτων να μπορούν να γίνουν και πρόεδροι ΠΑΕ. Η διάταξη ξενίζει ορισμένους βουλευτές καθώς θεωρείται φωτογραφική και έγινε αντικείμενο μεγάλης συζήτησης σε ΕΠΕΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ την Τρίτη και μια μέρα νωρίτερα σε εσωκομματική σύσκεψη .

Ωστόσο, οι πληροφορίες λένε πως, παρά τις αντιδράσεις, όταν η κουβέντα πήγε στο διά ταύτα πολλοί ήταν εκείνοι που επέλεξαν να σιωπήσουν παρά να πουν το οτιδήποτε. Υπάρχουν βέβαια και αρκετοί που υπερασπίζονται τις προωθούμενες ρυθμίσεις, παραπέμποντας είτε στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, είτε στην ζώσα ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Μάλιστα προκειμένου να δικαιολογήσουν την ρύθμιση για τις ΠΑΕ, βουλευτές έλεγαν σε ιδιωτικές τους συζητήσεις, πως υπάρχει το παράδειγμα της Αγγλίας, όπου μέτοχος κατά 100% σε στοιχηματική εταιρία διαθέτει ΠΑΕ σε επαγγελματικό επίπεδο.


σχετικα αρθρα