Οι αλλαγές στην ΕΡΤ δεν μπορεί να αφορούν και να περιορίζονται στο... άθλημα των διαπροσωπικών σχέσεων. Μπορεί να λειτούργησε το πράγμα στο πολιτικό πεδίο έτσι μέχρι σήμερα αλλά όλα τελειώνουν και πρέπει να τελειώνουν. Παραλλήλως δεν είναι δυνατόν να παραμείνουμε ασύδοτοι στις συνδικαλιστικές μας διεκδικήσεις αλλά και η πολιτική εξουσία δεν έχει το δικαίωμα να είναι συνεχώς προσκολλημένη στον βάναυσο αυταρχισμό της. Με λίγα λόγια χρειάζεται σχέδιο. Ακούσαμε με προσοχή όσα είπε ο κ. Μόσιαλος σχετικά με τις αλλαγές στην ΕΡΤ. Όλα αυτά είχαν γραφεί πριν απο οκτώ μήνες- αφού ήταν σχέδιο της κυβέρνησης- και ουδείς απο τότε μέχρι σήμερα δεν φρόντισε να προλάβει τις εξελίξεις η ακόμα καλύτερα να διατυπώσει ενστάσεις και εναλλακτικές προτάσεις. Δεν είναι δυνατόν να επιτραπεί η επιβολή ενός τυραννικού θεσμικού πλαισίου δημιουργώντας παραισθησιογόνες διαφυγές απο την εργασιακή αθλιότητα που αντικειμενικά θα δημιουργηθεί.

Αλλά το θέμα δεν αφορά μόνο τη Κυβέρνηση. Κυρίαρχο ρόλο έχει στην υπόθεση και η Αξιωματική Αντιπολίτευση. Χρειάζεται οι ειδικοί που δημοσίως διατυπώνουν απόψεις και προτάσεις προηγουμένως να να έχουν περπατήσει στους διαδρόμους του μεγάρου, να έχουν επισκεφτεί τα γραφεία των δημοσιογράφων να έχουν εν πολλοίς βίωμα.

Γιατί ο κάθε ένας ευρισκόμενος στα μπαλκόνια της εξουσίας τι είδους προτάσεις μπορεί να διατυπώσει;
Σέβομαι τον ρόλο του κ. Σίμου Κεδίκογλου και φυσικά την βουλευτική του ιδιότητα. Αλλά πόσο καλά αλήθεια έχει σκεφτεί τα όσα είπε απαντώντας στην πρόταση του κ. Μόσιαλου σχετικά με την ΕΡΤ; Μας τα λέει μήπως για να ανακουφίσει την απόγνωση μας; Δεν είναι σήμερα αυτό το διακύβευμα. Αυτό που προέχει είναι η βιωσιμότητα της κρατικής τηλεόρασης με την ταυτόχρονη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Γιατί θα πρέπει να αντιληφθεί ο κ. Κεδίκογλου οτι θα είναι κρίσιμη η απώλεια όταν χαθεί ο συντονισμός στην ευαίσθητη αυτή υπόθεση μπροστά σε μια εντελώς αυθόρμητη εξομολόγηση θέσεων και απόψεων όπως αυτές μπορούν να διατυπωθούν σε μια χαλαρή συζήτηση της παρέας μας. Χρειάζεται ολοκληρωμένο σχέδιο και αυτό περιμένουμε να παρουσιάσει η Νέα Δημοκρατία.


Π.Ρ
TAGS