Σαφείς αιχμές κατά των επιλογών της κυβέρνησης στον τομέα της οικονομίας επέρριψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην εισήγηση του κατά την ειδική συνεδρίαση του ΠΕΣΥ σήμερα το πρωί, με την συμμετοχή της προέδρου της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Περιφερειακή Ανάπτυξη Ντανούτα Χούμπνερ. Ο υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ κατά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, κ. Τατούλης, έκανε λόγο για «έλλειμμα πολιτικής σε αυτούς που σχεδίασαν το μνημόνιο χωρίς να περιλάβουν αναπτυξιακή διάσταση σε αυτό, χωρίς δηλαδή την πολιτική ανάπτυξης που θα προστάτευε την χώρα μας από την βαθιά ύφεση στην οποία έχει οδηγηθεί με την εφαρμογή του».

Θα έπρεπε, σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, «να δημιουργήσουν συνθήκες κινητικότητας της οικονομίας και της ανάπτυξης. Μόνο η πολιτική επενδύσεων μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη του τόπου μας, μόνο η αναπτυξιακή διάσταση αποτελεί το σημαντικότερο παράγοντα», κατέληξε ο Πέτρος Τατούλης.

«Το μέλλον της χώρα μας βρίσκεται στην προοπτική της Ευρώπης και είμαστε πεπεισμένοι ότι κρίση δημιουργεί ευκαιρίες», υπογράμμισε, πριν αποχαιρετήσει την Πολωνή πολιτικό, ο Πέτρος Τατούλης σημειώνοντας ότι «ετοιμαζόμαστε να κάνουμε πραγματικότητα την εξωστρέφεια, την ανταγωνιστικότητα, ένα νέο παραγωγικό πρότυπο που θα κάνει την Πελοπόννησο μια ευρωπαϊκή περιφέρεια».

Τέλος ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου δώρισε, εκ μέρους των Πελοποννησίων στην κα Χούμπνερ, έναν Άτλαντα με ιστορικούς χάρτες της Πελοποννήσου και ένα καλάθι με Πελοποννησιακά προϊόντα.