Πρωταγωνιστής σε μια ελληνική τράπεζα «γίγας» είναι σαφέστατα ο Εμίρης του Κατάρ, ο οποίος έβαλε τη σφραγίδα του στη συμφωνία συγχώνευσης ανάμεσα στην Alpha Bank και τη Eurobank. Αφού, λοιπόν, ο Εμίρης μπήκε δυναμικά στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, συνεχίζει τις διακοπές του στο Ιόνιο. Ο εμίρης Χαμάντ Μπιν Καλίφα Αλ Θανί, μαζί με τον πρωθυπουργό και υπουργό εξωτερικών σεΐχη Χαμάντ Μπιν Τζάσεμ Μπιν Τζαμπρ Αλ Θανί, βρίσκονται από τα ξημερώματα στη χώρα μας και συγκεκριμένα στη Κέρκυρα.
Νησί για νησί του Ιονίου και παραλία για παραλία δεν έχει αφήσει καθώς φαίνεται τους τελευταίους μήνες ο Εμίρης του Κατάρ, ο οποίος αυτές τις μέρες κάνει «περιοδεία» στο νησί των Φαιάκων. Βέβαια, οι κάτοικοι της Κέρκυρας περίμεναν πως και πως την άφιξη του Εμίρη διότι όπως είχαν πληροφορηθεί από τους Κεφαλλονίτες, ο Εμίρης θέλει τσιπουράκι και φρέσκια σαρδέλα, άντε και καμιά τσιπούρα, με το που πατήσει το πόδι του σε νησί. Φυσικά οι Κεφαλλονίτες ακόμα λένε για τα «μοβ» φιλοδωρήματα του Εμίρη του Κατάρ, οπότε διόλου τυχαία και στην Κέρκυρα η εξυπηρέτηση από τους κατοίκους ήταν μεγαλειώδης. Στα χρόνια της Ψαροκώσταινας, ένας εμίρης θα μας σώσει, θε λένε και οι ντόπιοι...

Οι δύο πανίσχυροι άνδρες του Εμιράτου, μαζί με την συνοδεία τους έφτασαν στις 3 τα ξημερώματα με το βασιλικό αεροσκάφος στο αεροδρόμιο Ιωάννης Καποδίστριας στην Κέρκυρα και στην συνέχεια επιβιβάστηκαν σε μια υπερπολυτελή θαλαμηγό, ένα πλωτό «παλάτι», προσελκύοντας το ενδιαφέρον ακόμα και των τουριστών και αναχώρησαν για tour στο Ιόνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλ Θανί ο οποίος επιλέγει τα ελληνικά πελάγη για τις διακοπές τους, τα τελευταία χρόνια φλερτάρει έντονα με δύο νησάκια του Ιόνιου εκ των οποίων το ένα είναι ο Σκορπιός και το δεύτερο είναι 3 μίλια νοτιότερα.


Α.Γ.