Τη βεβαιότητα ότι δημοσιογράφοι μεγάλων εφημερίδων ήταν σε Pay Roll και έπαιρναν λεφτά από τα μυστικά κονδύλια, εξέφρασε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής μιλώντας στο Ράδιο Χρόνος 87,5 fm της Κομοτηνής! Παρά το γεγονός ότι δηλώνει πως ο ίδιος δεν ξόδεψε ούτε ένα ευρώ από τα μυστικά κονδύλια, η δήλωση έχει ιδιαίτερη βαρύτητα λόγω της θέσης που μέχρι προσφάτως κατείχε.
Τα μυστικά κονδύλια της γραμματείας επικοινωνίας, τι θα γίνει θα μάθουμε που πήγαν, τον ρώτησε ο δημοσιογράφος για να απαντήσει: 

-Επειδή τα γράφουν και μεγάλες εφημερίδες αυτά, που είμαι σίγουρος ότι έχουν δημοσιογράφους Pay Roll που τα έπαιρναν, να μας πουν που πήγαν αυτά τα μυστικά κονδύλια. Θα σας πω, πρώτα από όλα επί δικής μου θητείας δεν δαπανήθηκε ούτε 1 ευρώ από μυστικό κονδύλιο που είχα την δυνατότητα να το κάνω, αλλά ήταν αρχή μου και ήταν μια αρχή που εφάρμοσα. Από εκεί και πέρα, η διαδικασία των μυστικών κονδυλίων, γι’ αυτό θεωρούνται ακριβώς μυστικά κονδύλια, δεν υπήρχαν παραστατικά και οι εκάστοτε υπουργοί κατά το δοκούν χορηγούσαν εκεί που νόμιζαν ότι έπρεπε να χορηγηθούν. Αν οι υπουργοί οι οποίο διετέλεσαν υπουργοί, προηγούμενων κυβερνήσεων, πρέπει να βγουν να τα πουν ή θέλουν να βγουν να τα πουν, μπορείτε να ρωτήσετε αυτούς τους υπουργούς.

Αλλιώς δεν θα τα μάθουμε ποτέ;

-Δεν υπάρχει η δυνατότητα να μάθουμε, αφού δεν υπάρχουν παραστατικά.