Το πόθεν έσχες του Αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Νικολάου Αγγελάρα, από το χρόνο αφετηρίας ισχύος του πόθεν έσχες για τους δικαστικούς λειτουργούς, ζητάει με αίτηση κατάθεσης εγγράφων από τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο Μιχάλης Καρχιμάκης. Ο Ν. Αγγελάρας ήταν από τα φαβορί για τη θέση του Προέδρου του Ελεγκτικού. Προσφάτως προήδρευε του τμήματος που έβγαλε την απόφαση για τον παράνομο διαγωνισμό του χαρτιού με το οποίο το Υπουργείο Παιδείας θα τύπωνε τα σχολικά βιβλία. Κάποιοι θα σκεφτούν ότι ο Καρχιμάκης κινήθηκε εναντίον του για το λόγο αυτό.

Από την Ιπποκράτους όμως μας λένε ότι ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ άλλο έχει κατά νου και θέλει να διερευνήσει. Και έχει σχέση με μεγάλη υπόθεση που έχει απασχολήσει επί μακρόν το πανελλήνιο. Αν οι υποψίες του επαληθευτούν ή διαψευστούν, θα μάθουμε...

«Ουδέν σχόλιοn» από τους συνεργάτες Παπαιωάννου - Δηλώσεις Αγγελάρα

«Ουδέν σχόλιον» ήταν η απάντηση συνεργατών του υπουργού Δικαιοσύνης, Μιλτιάδη Παπαιωάννου όταν τους ζητήθηκε να πάρουν θέση στο αίτημα του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη, για κατάθεση των δηλώσεων «πόθεν έσχες» του Νικόλαου Αγγελάρα.

Ο ίδιος, σε αποψινή δήλωσή του, σημειώνει:

«Ως δικαστής έχω καθήκον να υπακούω το Σύνταγμα και τους νόμους. Έχω, επίσης, καθήκον να σέβομαι και να διαφυλάττω ως μέλος του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου και το ιερό δημόσιο χρήμα, ιδίως αυτή την περίοδο που η χώρα μας βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της σύγχρονης ιστορίας της. Τέλος, έχω καθήκον να διασφαλίζω το δημόσιο συμφέρον, το οποίο προεχόντως εξυπηρετείται με την τήρηση της αρχής της νομιμότητας. Αυτά εφαρμόσαμε οκτώ ανώτατοι και ανώτεροι δικαστικοί λειτουργοί και κρίναμε και αποφασίσαμε επανειλημμένα (Απρίλιος και Ιούνιος 2011) σε παραδεκτό χρόνο ότι ο διαγωνισμός για την προμήθεια "χάρτου λευκού εκτυπώσεων" του Οργανισμού Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων είναι παράνομη. Η κρίση μας αυτή ανακοινώθηκε (γραπτώς και προφορικώς) εγκαίρως στην υπουργό Παιδείας, κυρία Άννα Διαμαντοπούλου. Αυτή είναι και η μόνη αδιάψευστη αλήθεια».