Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν οι απόψεις που εξέφρασε σήμερα στη ΝΕΤ ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, ο οποίος δεν δίστασε να δηλώσει ότι «οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ είναι από τη μήτρα του ΠΑΣΟΚ», προσθέτοντας πως «αυτό πληρώνουμε τώρα». Μάλιστα, αναφερόμενος στην αντίδραση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για το ειδικό τέλος στα ακίνητα, ο κ. Μπεγλίτης επεσήμανε:

«Πολλές φορές σπείραμε ανέμους και τώρα θερίζουμε θύελλες όσον αφορά τη συμπεριφορά μας απέναντι σε ομοσπονδίες, όπως αυτή της ΔΕΗ» είπε και πρόσθεσε πως «το μεγάλο λάθος των πολιτικών δυνάμεων και κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης είναι ότι καλλιεργήσαμε μια κουλτούρα δικαιωμάτων χωρίς να υπενθυμίζουμε και τις υποχρεώσεις. Τώρα πρέπει να περάσουμε σε μια κοινωνία που αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις της και να πάψουμε να είμαστε μια κοινωνία δικαιωμάτων».

Κατά τα λοιπά, ο κ. Μπεγλίτης επανέλαβε ότι οι μισθοί των ενόπλων δυνάμεων θα παραμείνουν στο ειδικό μισθολόγιο, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να θιγεί το πτητικό επίδομα.

Τέλος, για τη θητεία, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε ότι μελετώνται όλα τα δεδομένα: εξετάζεται το ενδεχόμενο αύξησης της θητείας, καθώς και το καθεστώς των αναβολών. Ανέφερε, επίσης, ότι ο θεσμός των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) έχει προβλήματα. Ωστόσο -όπως είπε- οι ανάλογες ανακοινώσεις θα γίνουν όταν ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη.