Αλαλούμ στο υπουργείο Εσωτερικών φαίνεται πως έχει προκαλέσε το θέμα της εργασιακής εφεδρείας στους δήμους. Με κατηγορηματικό τρόπο, ο υπουργός Εσωτερικός, Χάρης Καστανίδης έσπευσε να διαψεύσει τις σχετικές δηλώσεις του Πάρι Κουκουλόπουλου, αδειάζοντας κυριολεκτικά τον υφυπουργό Εσωτερικών.

«Το καθεστώς εργασιακής εφεδρείας δεν αφορά με κανένα τρόπο τους ΟΤΑ, ούτε τις δημοτικές επιχειρήσεις», κατέστησε σαφές ο κ. Καστανίδης, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, στο υπουργείο,

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, μιλώντας στην ΝΕΤ ο υπουργός προσπάθησε να καθησυχάσει τους εργαζόμενους λέγοντας ότι η εργασιακή εφεδρεία δεν οδηγεί απαραίτητα στην απόλυση αλλά «επιδιώκει με ομαλό τρόπο τη μείωση του δυναμικού της δημόσιας διοίκησης, χωρίς να βρεθούν ξαφνικά στο δρόμο πολλοί άνθρωποι».

Αυτό που υποστήριξε ο υπουργός είναι ότι στο πλαίσιο της εξυγίανσης των Δήμων είναι λογική η μετάθεση του πλεονάζοντος προσωπικού υπερχρεωμένων δήμων σε δήμους που έχουν ανάγκη.

Τέλος, αναφερόμενος στις χθεσινές δηλώσεις του Πάρι Κουκουλόπουλου, ο οποίος προειδοποίησε με εφεδρεία και ακολούθως απόλυση όσους δεν δεχθούν τις μετατάξεις, τόνισε ότι «δεν έχει προκύψει θέμα εφεδρείας στους Δήμους».