Τα όσα συνέβησαν χθες, Πέμπτη, στη Βουλή τόσο με την Λιάνα Κανέλλη η οποία ανέβηκε στο βήμα με μια φρατζόλα ψωμί και ένα μπουκάλι γάλα, όσο και με την απίστευτη φράση του Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΛΑ.Ο.Σ. Αστέριου Ροντούλη, ο οποίος αποκάλεσε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ «γομάρια», προκάλεσαν εκνευρισμό στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, υπήρξε θερμότατο επεισόδιο- παρ' ολίγον ξυλοδαρμός - στο εντευκτήριο της Βουλής το οποίο ανάγκασε τον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, να παρέμβει κάνοντας λόγο για άθλιες ενέργειες. Η ένταση στο εντευκτηριο των βουλευτών κορυφώθηκε όταν ο κ.Ροντούλης δέχθηκε φραστική επίθεση από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκο Τσώνη που του είπε «πρέπει να ντρέπεσαι για αυτά που λες, εσύ είσαι γομάρι». Τα πνεύματα φορτιστηκαν και παραλίγο οι δύο βουλευτες να πιαστούν στα χέρια, κάτι που αποτράπηκε την τελευταία στιγμή με την επέμβαση των ψυχραιμοτέρων.

Η ένταση συνεχίστηκε όταν το λόγο πήρε ο Χρήστος Πρωτόπαπας που κατηγόρησε τον κ. Ροντούλη για ψευτοκουτσαβακισμό προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΛΑ.Ο.Σ.

«Είμαι 4 χρόνια βουλευτής και μέρα νυχτα είμαι στη Βουλή, ενώ άλλοι τρέχουν στις τηλεοράσεις.. Άρα το σχολιο σας για τηλεοπτικά σόου αφορά άλλους. Μου είπατε να ανακαλεσω, όμως από άλλα επίσημα χείλη ακουγονται φράσεις όπως ότι οι αξιωματικοι είναι αντιπαραγωγικοί, οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι κλέφτες κλπ. Εγώ ουδεποτε αναφερεθηκα σε βουλευτες του ΠΑΣΟΚ γιατί ξέρω τι βιώνουν καθημερινά, αναφέρθηκα σε μια κυβερνητική πρακτική.Οσον αφορά τα ψευτοκουτσαβάκια να τα πει ο κ. Πρωτόπαπας  στον Βενιζελο».

Ο κ. Πετσάλνικος στην αυστηρή του παρέμβαση τόνισε: «Οι χαρακτηρισμοί αυτοι είναι απαράδεκτοι. Είναι ύβρεις και δεν ενισχύουν τα επιχειρήματα όσων μιλούν σ´αυτό το βήμα.  Τόσο βαρείς εκφράσεις δεν δείχνουν παληκαριά, ούτε μειώνουν αυτόν στον οποιο απευθύνονται. Θεωρώ επίσης, απαράδεκτα και αυτά που συνέβησαν χθες  με την κ. Κανέλλη η οποία με σκηνοθετικά εφε θέλησε να προκαλεσει το ενδιαφέρον των ΜΜΕ. Κάνω εκκληση προς όλους  και κυρίως προς  τους γραμματείς των Κ.Ο. να συμβάλλουμε όλοι - μα όλοι - για να διατηρηθεί ο διάλογος στο ύψος των περιστάσεων ιδιαίτερα σε μια περίοδο που οι θέσμοι βάλλονται».