Ο κ. Ρέππας είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος. Όμως όπως όλοι οι άνθρωποι έχει και αυτός τις αδυναμίες του, τα ελαττώματά του. Καταλαβαίνω οτι είναι... πολύ ΠΑΣΟΚ, αλλά το πρόβλημα είναι οτι η πολιτική τοποθέτηση του έχει δημιουργήσει ποικίλα προβλήματα στον Υπουργό. Για παράδειγμα έχει εξόχως ασθενήσει η μνήμη του. Χθες ήταν καλεσμένος στον Γιάννη Πρετεντέρη προκειμένου να σχολιάσει(η κομψή έκφραση του απολογηθεί) τα όσα βιώνουμε εσχάτως.
Αλλά φευ! Η Κυβέρνηση Παπανδρέου δεν φταίει σε τίποτα απολύτως κατά την άποψη του καλού μας κ. Ρέππα.

Για το χρέος φταίει η Κυβέρνηση Καραμανλή. Ενώ το σωστό είναι «φταίει ΚΑΙ η Κυβέρνηση Καραμανλή». Αλλά για στάσου Υπουργέ μου. Μου ήλθε στο μυαλό αυτό που έλεγε ο Παπανδρέου στον Καραμανλή όταν ο δεύτερος μιλούσε για μέτρα που θα πρέπει να πάρουμε ένεκα της παγκόσμιας κρίσης. Αυτά το 2009.

Τότε λοιπόν ο σημερινός Πρωθυπουργός απαντούσε οτι η επίκληση της παγκόσμιας κρίσης εκ μέρους του Καραμανλή είναι πρόφαση για να πάρει μέτρα. Έλεγε μάλιστα οτι καμία παγκόσμια κρίση δεν υπάρχει και οτι όλο αυτό ήταν στο άρρωστο μυαλό του δεξιού Καραμανλή. Μάλιστα αν θυμάσαι Υπουργέ μου ο δικός σου ισχυριζόταν οτι λεφτά υπάρχουν!

Και κάτι τελευταίο. Είπες Δημήτρη μου οτι η ΝΔ άφησε χρέος 36 δις. Μάλιστα αλλά δεν είπες πόσα απο αυτά είναι δικό σας χρέος για το 2009. Μήπως τα 10 δις; Και κάτι τελευταίο. Μήπως μπορείς- αφού ξέρεις τόσο καλά τα νούμερα- να μας πεις πόσα αυτά που άφησε σαν χρέος οι δεξιοί πήγαν για τόκους προηγουμένων δανείων τα οποία είχαν πάρει Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ;


Πιπίνος