Με απόφαση του υπουργού Επικρατείας Ηλία Μόσιαλου ακυρώθηκε η μετάθεση της συζύγου του πρώην ΥΠΕΞ Δημήτρη Δρούτσα στο Βερολίνο, σε θέση ανταπορκίτριας του ΑΠΕ. Η κάλυψη της θέσης θα γίνει με πρόσκληση ενδιαφέροντος μεταξύ του προσωπικού του ΑΠΕ. Η Φαίη Καραβίτη σύζυγος του πρώην ΥΠΕΞ, και νυν ευρωβουλευτή Δημήτρη Δρούτσα, είχε πάρει τη θέση του ανταποκριτή του ΑΠΕ στο Βερολίνο, Γιώργου Παππά, η συνεργασία του οποίου δεν ανανεώθηκε.

Με τον τρόπο αυτό, η Φαίη Καραβίτη, θα μπορούσε να βρίσκεται πιο κοντά στον σύζυγό της που πλέον εργάζεται στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο και σύμφωνα με πληροφορίες του enimerosi24.gr εσχάτως μετακόμισε στο Βερολίνο!

Πρόκειτο εμφανώς για μια απίστευτη ιστορία νεποτισμού: ένας ικανός δημοσιογράφος χάνει τη θέση του, προκειμένου να βολευτεί- στην κυριολεξία, η σύζυγος ενός ευρωβουλευτή και φυσικά και ο ίδιος. Φανταζόμαστε ουδείς αμφιβάλλει ότι τον καθοριστικό ρόλο στην επιλογή της κας Καραβίτη, έπαιξε η συγγενική της σχέση με τον πρώην ΥΠΕΞ.

Ακόμα και αν ο Γιώργος Παππάς κρίθηκε ως ανεπαρκής- που δεν είναι, η επιλογή της συζύγου του ευρωβουλευτή για τη θέση του ανταποκριτή, δεν αφήνει περιθώρια για το τι παίχτηκε.

Οι πληροφορίες που έφεραν τη Φαίη Καραβίτη να αντικαθιστά τον Γιώργο Παππά και ως ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, δεν επαληθεύονται. Ο Παππάς έχει σύμβαση αορίστου χρόνου στην ΕΡΤ, ανώτερο στέλεχος της οποίας δήλωσε στο Newpost.gr ότι δεν τίθεται κανένα θέμα αντικατάστασής του.

Θυμίζουμε ότι ο Γ. Παππάς είναι ο δημοσιογράφος που εξασφάλισε για την ΕΡΤ την αποκλειστική συνέντευξη της Μέρκελ είδαμε να προβάλλεται πρώτα από το Mega.

Το μόνο που έμενε για να δέσει το... παστοκύδωνο είναι να «αντιληφθεί» και η Ημερησία ότι χρειάζεται ανταποκριτή στην Γερμανία, ώστε η κα Καραβίτη να μην χάσει καμιά δουλειά μετακομίζοντας...

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τον Σεπτέμβριο του 2010, με αφορμή τις δημοτικές εκλογές, η κα Φαίη Καραβίτη αρθρογράφησε, κατηγορώντας για... οικογενειοκρατία, την σύζυγο του Θεόδωρου Πάγκαλου, Χριστίνα Χριστοφάκη η οποία ήταν υποψήφια δήμαρχος.

Η επίθεση αποδόθηκε από πολλούς στο γεγονός ότι ο Θ. Πάγκαλος, επί πρωθυπουργίας Σημίτη κατέτασσε δημόσια τον Δημήτρη Δρούτσα στην ομάδα «των φιλελλήνων συμβούλων» του τότε υπουργού Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου οι οποίοι κυκλοφορούσαν στους διαδρόμους του υπουργείου και «συνεννοούνται στα αγγλικά».

Αργά το βράδυ, το Αθηναϊκό Πρακτορείο (ΑΠΕ – ΜΠΕ)  εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία γνωστοποιήθηκε η ακύρωση της απόφασης του ΔΣ και η κάλυψη της θέσης με ανοικτή πρόσκληση:

«Αναφορικά με το θέμα της κάλυψης της θέσης ανταποκριτή του ΑΠΕ- ΜΠΕ στο Βερολίνο, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

1. Όταν ανέλαβα στις 9 Ιουλίου του 2010 τη Διεύθυνση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν υπήρχε ανταποκριτής στο Βερολίνο μετά τη συνταξιοδότηση του απεσταλμένου από την Αθήνα Πέτρου Στάγκου.

2. Αναγκάστηκα, δεδομένης της κρισιμότητας της κατάστασης να επιστρατεύσω με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ) μέχρι 15 Οκτωβρίου τον καταξιωμένο συνάδελφο Γιώργο Παππά, ανταποκριτή και της ΕΡΤ και συνεργάτη της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, με αποζημίωση για όλο το έτος 16.800,οο ευρώ.

3. Τον Σεπτέμβριο, η συνάδελφος Φαίη Καραβίτη ζήτησε με επιστολή της να μετατεθεί στο Βερολίνο και να αναλάβει την κάλυψη όλων των γερμανόφωνων χωρών (Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία). Το θέμα ετέθη στο Δ.Σ. το οποίο ομοφώνως αποφάσισε υπέρ της μετάθεσης της κας Καραβίτη στο Βερολίνο με το μηνιαίο μισθό που λαμβάνει (1.314,00 ευρώ!).

4. Από αυτή την κίνηση, το πρακτορείο ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΕΙ 16.800,οο το χρόνο, που είναι η αμοιβή του κ. Παππά.

5. Ωστόσο, κατόπιν του θορύβου που προκλήθηκε σήμερα και κατόπιν αποφάσεως του Υπουργού Επικρατείας, η κάλυψη της συγκεκριμένης θέσης θα γίνει με ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος μεταξύ των εργαζομένων- δημοσιογράφων του ΑΠΕ- ΜΠΕ με σύμβαση αορίστου χρόνου. Μάλιστα από εδώ και στο εξής θα γίνεται ανοιχτή εκδήλωση ενδιαφέροντος για τις θέσεις ανταποκριτών στο εξωτερικό με βάση αντικειμενικά κριτήρια που θα θεσπίσει το ΔΣ.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕ- ΜΠΕ»