Με γλαφυρό τρόπο περιέγραψε την κατάσταση στην κυβέρνηση ο Γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, Κώστας Ταούλας. Μιλώντας στον Βήμα 99,5, ο κ. Τσούλας «προέβλεψε» ότι οσονούπω η χώρα θα αποκτήσει «νόμιμη κυβέρνηση του βουνού». Το απόσπασμα έχει ως εξής:

«Μα, ένα λεπτό. Το ΠΑΣΟΚ μόνο του δεν μπορεί να τα βρει; Πρέπει να καθίσουμε σε δύο τραπέζια για να τα βρούμε; Και είμαστε σε δύο τραπέζια τώρα. Αλλά εμείς τι είμαστε; Εξωγήινοι από τον Άρη και θα έρθουμε να προτείνουμε; Η λεγόμενη συναίνεση, η οποία είναι συμπαθέστατη λέξη – δεν υπάρχει πιο συμπαθής λέξη στη χώρα – έχει παραπλανήσει τους πάντες. Δεν χρειάζεται συναίνεση. Χρειάζεται κυβέρνηση και όταν η κυβέρνηση δεν μπορεί να κυβερνήσει, δεν της φταίει η αντιπολίτευση. Της φταίει ο εαυτός της. Η Ν.Δ. δεν εμποδίζει την κυβέρνηση. Η Ν.Δ. έχει πάει πέρα από τη συναίνεση.

Και ενώ γίνονται όλα αυτά και καταλαμβάνονται όλα τα υπουργεία και σε λίγο καιρό η χώρα θα αποκτήσει – νομίμως, όμως, αυτή τη φορά – κυβέρνηση του βουνού που θα τους διώξουν από τα υπουργεία και θα συναντούν την τρόικα στα βουνά, ενώ η χώρα βουλιάζει και μαζί η οικονομία, η κυβέρνηση φέρνει νομοσχέδιο για τα δημοψηφίσματα. Όλα τα είχε η Μαριορή, ο φερεντζές της έλειπε! Είναι στην κοσμάρα τους! Και εσείς μας λέτε να συγκυβερνήσουμε; Με ποιον; Με αυτούς που δεν κυβερνούν»;