Σημείο των καιρών ή μια ακόμη απόδειξη «ελληνοφρένειας»; Πώς αλλιώς να χαρακτηρισθεί η επιχειρηματολογία των εταιρειών διαδικτυακού τζόγου στην προσφυγή τους στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά του νέου ελληνικού νόμου για τα τυχερά παιχνίδια; Βασικό τους επιχείρημα η ευνοϊκή φορολογία που διαπιστώνουν προς τον ΟΠΑΠ. Οι εταιρείες δηλαδή που, χωρίς άδεια, χωρίς έδρα, χωρίς έλεγχο και χωρίς, βέβαια, φορολόγηση κερδίζουν τόσα χρόνια λειτουργώντας παράνομα, φωνάζουν για τον τρόπο φορολόγησης του ΟΠΑΠ!

Είναι, θεωρούν, ευνοϊκή μεταχείριση προς τον ΟΠΑΠ η φορολόγηση με 10% μόνο στα κέρδη άνω των 100€, την στιγμή που για το διαδίκτυο ο νόμος προβλέπει το ποσοστό αυτό φορολόγησης να ισχύει για όλα τα κέρδη.
Ξεχνούν, εσκεμμένα μάλλον, πως η πρώτη περίπτωση αφορά στα επίγεια μέσα στο σύνολο τους, δηλαδή και τον ΟΔΙΕ και τα λαχεία. Όπως παραβλέπουν πως ό,τι θα ισχύσει στο διαδίκτυο για αυτούς θα ισχύσει και για τον ΟΠΑΠ, αν δραστηριοποιηθεί εκεί.

Μετά από χρόνια αφορολόγητων κερδών, ήρθε για κάποιους η ώρα της εφορίας, και αυτό είναι φαίνεται για αυτούς… «αθέμιτο».