Σε καταγγελίες για λόμπι τα οποία συνομιλούν με την τρόικα και επιβάλλουν τις απόψεις τους σε υπουργούς προχώρησαν στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής οι πρόεδροι της ΓΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ.
«Πηγαίνουν εξωθεσμικοί παράγοντες στην τρόικα και καταδίδουν τη χώρα. Αναφέρομαι σε κάτι επιχειρηματίες, ειδικότερα σε κάτι κρατικοδίαιτους που εξάγουν προϊόντα αμφίβολης αξίας» είπε ο κ.Παναγόπουλος .

Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο κ. Ασημακόπουλος ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν ισχυρά λόμπυ συμφερόντων, που εκφράζουν σκληρές ιδεολογικές απόψεις και  πηγαίνουν στην τρόικα και ζητούν μηδενική φορολογία και πλήρη απελευθέρωση μισθών».

Στις καταγγελίες αυτές αντέδρασαν έντονα η Τόνια Αντωνίου και ο Κώστας Γείτονας ζητώντας από τους δυο προέδρους να πουν ονόματα.

«Δεν θα σας πω ονόματα», απάντησε ο κ. Ασημακόπουλος και συνέχισε διερωτώμενος «Δεν ξέρετε ποιοι βγαίνουν στα ΜΜΕ και εκφράζουν τις απόψεις αυτές; Επιχειρηματίες, πανεπιστημιακοί, ξενοδόχοι κλπ.; Δεν ξέρετε ότι ο κάθε κουτσός και στραβός πηγαίνει στην τρόικα; Δεν ξέρετε πως κάποιοι θέλουν τη δημιουργική καταστροφή για να αγοράσουν τη χώρα μπιρ παρά»;