Ο Αναστάσιος Μπάνος είναι ο άνθρωπος ο οποίος αλωνίζει στο Υπουργείο Οικονομικών. Είναι εν πολλοίς αυτός που επί της ουσίας κάνει κουμάντο σήμερα στα πράγματα. Μάλιστα θεωρείται ο εμπνευστής των φορολογικών επιλογών του κ. Βενιζέλου. Επί Νέας Δημοκρατίας ήταν- όπως μαθαίνω- στο Υπουργείο Ανάπτυξης και ο Παπακωνσταντίνου τον επέλεξε και τον πήρε κοντά του.

Ας θυμηθούμε τι έγραφαν τα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» για τον εν λόγω κύριο όταν μας «έσκιζε» επί εποχής Παπακωνσταντίνου:

«Ο Αναστάσιος Μπάνος, με την ιδιότητα του νομικού συμβούλου του κ. Παπακωνσταντίνου, θεωρείται μαζί με τους κυρίους Σταματόπουλο και Αμανατίδη ως ο «εγκέφαλος» του φορολογικού νομοσχεδίου, το οποίο κατήρτισαν εν αγνοία όλων των υπόλοιπων υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Οικονομικών. Οι τελευταίοι, μάλιστα, χαρακτηρίζουν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ως «ανεφάρμοστο, αφού καλεί και πάλι τους μη έχοντες να αναλάβουν το μεγαλύτερο βάρος των κρατικών εσόδων».

Υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών χαρακτηρίζουν τον κ. Μπάνο ως μια ισχυρή προσωπικότητα, ενώ του προσάπτουν και στοιχεία υπεροψίας, αφού, όπως σημειώνουν, κινείται και συμπεριφέρεται στις συσκέψεις με «ύφος χιλίων καρδιναλίων».

Και ρωτάμε: Μπορούν τέτοιοι τύποι να παίζουν με τις τύχες του ελληνικού λαού; Να είναι αυτοί που μέσα στο γυάλινο γραφείο τους λαμβάνουν αποφάσεις ένα θα ζήσουν οι όχι οι συνταξιούχοι;

Η παρουσία του αποτελεί σήμερα και με αφορμή για όσες πρωτοβουλίες έχει πάρει μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα για την Κυβέρνηση. Γιατί είναι αυτός που προώθησε μια τροπολογία με βάσει την οποία οι δημοσιογράφοι των ΔΕΚΟ μετατρέπονται σε δημόσιοι υπάλληλοι!

Εάν ο κ. Βενιζέλος δεν γνώριζε την πρωτοβουλία του χαρτογιακά συνεργάτη του έχει ηθική αλλά και πολιτική υποχρέωση έναντι του ελληνικού λαού να τον απομακρύνει εδώ και τώρα. Τώρα, σήμερα...


Πάνος Ρασσιάς
TAGS