Το τρένο της μεγάλης… φυγής αποφάσισαν να πάρουν οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ σιδηροδρομικών, όπως φαίνεται η υπομονή τους απέναντι στο κυβερνών κόμμα εξαντλήθηκε, ενώ τα όσα πράττει η κυβέρνηση δεν έχουν καμιά σχέση «με τις προεκλογικές δεσμεύσεις και τη φυσιογνωμία του Κινήματος».
Οι σιδηροδρομικοί αποφάσισαν να παραδώσουν τις κομματικές τους ταυτότητες, και σε επιστολή τους προς τον πρόεδρο, τον γραμματέα και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, εξαπολύουν σφοδρότατη επίθεση στην κυβέρνηση, αφού κάνουν λόγο ότι η ασκούμενη πολιτική οδηγεί την πλειοψηφία του λαού στην εξαθλίωση, δεν έχει καμιά σχέση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις.

Παράλληλα, οι σιδηροδρομικοί υποστηρίζουν ότι η πολιτική της κυβέρνησης  δεν έχει καμιά σχέση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις και τη φυσιογνωμία του Κινήματος, ακυρώνει την ιδεολογία του και τις ελπίδες του ελληνικού λαού. Σημειώνουν επίσης ότι για όσα εφαρμόζονται στο όνομα της «μη χρεοκοπίας» δεν υπάρχει πολιτική νομιμοποίηση ούτε από την κοινωνία ούτε από το Κόμμα.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ τη διετία που πέρασε εξαντλήθηκε κάθε όριο υπομονής. «Χάσαμε σχεδόν 40% από τους μισθούς μας, εκδιώχθηκε περίπου το 40% των εργαζομένων στον ΟΣΕ και σήμερα καλούμαστε εκ νέου να θυσιαστούμε στο βωμό της εργασιακής εφεδρείας -απόλυσης, να συνεισφέρουμε με περαιτέρω «κούρεμα» των μισθών και των συντάξεων, τη στιγμή που η Κυβέρνηση αδιαφορεί για το αν οι εργαζόμενοι οδηγούνται στην οικονομική καταστροφή ή αν χάσουν τα σπίτια τους, αρκεί να ικανοποιηθούν οι δανειστές».

Οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ καλούν την κυβέρνηση να σταματήσει έστω και την τελευταία στιγμή την πολιτική αυτή, «οι συνέπειες της οποίας θα είναι ολέθριες για την κοινωνία και για την δημοκρατική παράταξη στο όνομα της οποίας συντελείται το έγκλημα σε βάρος του λαού».

«Φοβόμαστε ότι όταν οι ανάγκες της κοινωνίας ξεπεράσουν την ηθική της, τότε «ο Θεός να βάλει το χέρι του» για όσα θα συμβούν», καταλήγει η επιστολή.

Π.Β