Αν και αμυντικός, ο Γιώργος Ανατολάκης με μία... τρίπλα πέρασε στην επίθεση και καταγγέλει με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή τις παράνομες μετακινήσεις των τροϊκανών στην Αθήνα. «Κατά παράβαση της νομοθεσίας, οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ κυκλοφορούν με πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο που έχει αθηναϊκές πινακίδες», υποστηρίζει ο βουλευτής Β΄ Πειραιώς του ΛΑΟΣ, Γιώργος Ανατολάκης και αναφέρει πως τα στελέχη του ταμείου αγόρασαν τον Ιούλιο ένα θωρακισμένο πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο μάρκας ΤΟΥΟΤΑ - Land Cruiser.

Μάλιστα πριν από μερικές εβδομάδες εκδόθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, αθηναϊκές πινακίδες κυκλοφορίας για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, στο οποιό ιδιοκτήτης φέρεται να είναι το ΔΝΤ με έδρα το γραφείο τους στην Τράπεζα της Ελλάδος, στην οδό Αμερικής 3.

«Όπως είναι γνωστό αυτό είναι παράνομο, καθώς ακόμα απαγορεύεται η πετρελαιοκίνηση αυτοκινήτων με αθηναϊκές πινακίδες στην Αθήνα και αντίστοιχα στην Θεσσαλονίκη. Παράλληλα συνιστά μεγάλη πρόκληση, γιατί η ευχέρεια αυτή δεν επιτρέπεται στους Έλληνες οδηγούς, ούτε καν στα αυτοκίνητα των διπλωματικών αποστολών και τους πρέσβεις ξένων χωρών», τονίζει ο κ. Ανατολάκης.

Λέτε για αυτό ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου να αποφάσισε την επιστροφή των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων έπειτα από τόσα χρόνια;