Μέσω της αγαπημένης του ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, αυτή του Twitter, αποφάσισε ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου (@PrimeministerGR), να δημοσιοποιήσει τους βασικούς άξονες της στρατηγικής, με την οποία προσέρχεται στην κρίσιμη διαπραγμάτευση στην Σύνοδο Κορυφής την Κυριακή και την ερχόμενη Τετάρτη και τους οποίους εισηγήθηκε στο χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο. Ο Πρωθυπουργός εμφανίζεται συγκρατημένος για το κατά πόσον, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, θα καταλήξουν οι ευρωπαίοι ηγέτες σε αποφάσεις το βράδυ της προσεχούς Κυριακής εκτιμώντας ωστόσο ότι οι αποφάσεις είναι καθοριστικές και αναγκαίες.

Οι άξονες αυτοί συμπυκνώνονται σε πέντε σημεία, όπως ανφέρει ο Πρωθυπουργός:

Πρώτον, "Είναι στρατηγική απόφαση να είμαστε και να παραμείνουμε στο Ευρώ".

Δεύτερον, " ως αφετηρία και κεκτημένο για ό,τι συζητάμε είναι όλα τα θετικά στοιχεία της Συμφωνίας του Ιουλίου, δηλαδή ένα πακέτο στήριξης των δανειακών αναγκών της χώρας, για τα επόμενα χρόνια , διευκόλυνση στην αποπληρωμή του χρέους με την επιμήκυνση της αποληρωμής , περίοδο χάριτος αλλά και τα απαραίτητα χαμηλά επιτόκια". Εξάλλου, αναφέρει ο κ. Παπανδρέου, η συμφωνία του Ιουλίου αναγνωρίστηκε ως θετική ακόμα και από τις περισότερες άλλες δυνάμεις.

Τρίτον, "να πετύχουμε την ελάφρυνση του βάρους του χρέους" και υπενθύμισε την αναφορά του στην συνεδρίαση της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ ότι "λόγω του υπερδανεισμού της προηγούμενης κυβέρνησης οι τόκοι έχουν εκτιναχθεί από 12 δισ. το χρόνο το 2009 στα 18 δισ. το χρόνο το 2012".

Τέταρτον, "η όποια ρύθμιση γίνει την Κυριακή θα πρέπει", λέει ο κ. Παπανδρέου, "να διασφαλίζει την ομαλότητα στο τραπεζικό σύστημα και στα Ασφαλιστικά Ταμεία".
Και πέμπτον, τονίζει ο Πρωθυπουργός, βασικός στόχος όλων αυτών των αποφάσεων είναι "να τείνουν στη στήριξη της ανάπτυξης".
TAGS