Διακόπηκε σήμερα στα Τρίκαλα η παρέλαση, όταν ομάδες πολιτών έσπασαν τον ισχυρό αστυνομικό κλοιό και επιτέθηκαν στην εξέδρα των επισήμων. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο Βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστος Μαγκούφης δέχτηκε επίθεση από νεαρό, ο οποίος συνελήφθη, και οδηγήθηκε σε αστυνομική κλούβα.

Αυτή η εξέλιξη εξαγρίωσε το συγκεντρωμένο πλήθος το οποίο απαίτησε με συνθήματα και δυναμική αντίδραση να απελευθερωθεί ο νεαρός, ενώ όσο περνούσαν τα λεπτά η οργή του κόσμου γινόταν μεγαλύτερη και έριχναν εναντίον των αστυνομικών και της κλούβας από καδρόνια μέχρι καφάσια, καφέδες και ότι άλλο υπήρχε γύρω. Η κλούβα μπόρεσε να διανύσει μόλις 10-15 μέτρα και υπό την πίεση του κόσμου τελικά ο νεαρός απελευθερώθηκε μέσα σε χειροκροτήματα.

Οι επίσημοι τελικά αποχώρησαν από το χώρο της παρέλασης, ενώ αυτή μετατράπηκε σε μια μεγάλη συγκέντρωση πολιτών.

Νωρίτερα είχαν χρειαστεί ανάλογα ισχυρά μέτρα προκειμένου να περάσουν οι πολιτικοί από την κεντρική πλατεία και να ανέβουν στην εξέδρα, ενώ ο γ.γ Οικονομικών κ. Καπελέρης ο οποίος εκπροσωπούσε την Κυβέρνηση δεν έκανε… ούτε βήμα μπρος, φοβούμενος την οργή του κόσμου.

Εντωμεταξύ πυρήνες διαδηλωτών στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης προσπάθησε να μπει και να παρελάσει, ενώ νωρίτερα το είχε καταφέρει αυτό το κίνημα «Δεν πληρώνω» που ύψωσε πανό μπροστά στους επισήμους… Μ’ αυτά και μ’ αυτά είναι μάλλον περιττό να σημειώσουμε ότι για πρώτη φορά στα χρονικά η παρέλαση στα Τρίκαλα δεν διεξήχθη!... 

Ο ίδιος ο κ. Μαγκούφης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, έκανε λόγο για οργανωμένη επίθεση ακροδεξιού στελέχους, ενώ αποκάλυψε πως γνώριζε προσωπικά τον δράστη. Εισηγήθηκε μάλιστα στην αστυνομία να τον αφήσουν ελεύθερο. «Ήταν μία άνανδρη, πισώπλατη επίθεση», ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Πηγή: trikalavoice.gr