Για την επίθεση που δέχθηκε στα Τρίκαλα κατά τη διάρκεια της χθεσινής παρέλασης μίλησε ο βουλευτή ΠΑΣΟΚ Χρήστος Μαγκούφης, τονίζοντας μάλιστα πως ο νεαρός που του επιτέθηκε ανήκει στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.  Ο κ. Μαγκούφης εξήγησε, στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο, πως τα επεισόδια άρχισαν όταν αρχικά συμφώνησε στο να παρελάσουν μια ομάδα διαδηλωτών. Στη συνέχεια ζήτησαν να παρελάσουν και μέλη του ΠΑΜΕ. Εκεί υπήρχαν αντιρρήσεις και διαφωνίες με τις τοπικές αρχές ενώ ο ίδιος ο υπουργός ήταν της άποψης να τους αφήσουν.  


Λόγω της καθυστέρησης γύρισαν πίσω οι αρχικοί διαδηλωτές, με αποτέλεσμα να αρχίσουν οι εντάσεις και ο περιφερειάρχης να πάρει την απόφαση να διακόψει την παρέλαση, απόφαση για την οποία ο Χ. Μαγκούφης εξέφρασε την διαφωνία του.  


«Εγώ κατέβηκα από την εξέδρα τελευταίος και ενώ είχαν φύγει όλοι πια. Εκείνη την ώρα μου επιτέθηκε ο νεαρός. Όμως η άνανδρη επίθεση που δέχθηκα είναι γεγονός υποδεέστερο μπροστά στην αμαύρωση της εθνικής μνήμης".   


"Ο νεαρός είναι θύμα προπαγάνδας και υπεύθυνοι αυτών των επεισοδίων είναι οι ηθικοί αυτουργοί ", δήλωσε ο κύριος Μαγκούφης, ο οποίος κατέδειξε συγκεκριμένη ομάδα του Δ. Τρικέων.  


Ο υπουργός απέφυγε να «χρωματίσει» τους ηθικούς αυτουργούς και δήλωσε ότι ο νεαρός τουλάχιστον που του επιτέθηκε, είχε ψηφίσει στις προηγούμενες εκλογές ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, σύμφωνα με το trikalanews, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ενεπλάκη σήμερα σε νεό φραστικό επεισόδιο με έναν οδηγό αυτοκινήτου. 

Μπροστά στα μάτια ανδρών της ασφάλειας Τρικάλων και της Τροχαίας ο οδηγός του αυτοκινήτου μόλις αντίκρισε τον κ. Μαγκούφη σταμάτησε το όχημά του και του επιτέθηκε φραστικά για την πολιτική που εφαρμόζεται και υπερασπίζεται αυτός, ψηφίζοντάς την, της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. 

Ο βουλευτής σύμφωνα με καταγγελία του οδηγού του αυτοκινήτου, ο οποίος πέρναγε από το σημείο, του ανταπάντησε με άσχημο τρόπο, προσβάλλοντας τον.