Τι κοινό μπορεί να έχουν ο Νικολά Σαρκοζί και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης- εκτός από το γεγονός ότι αμφότεροι έχουν κατοικήσει στο Παρίσι; Θα πήγαινε ποτέ το μυαλό σας στο… δημοψήφισμα και στην ψήφο εμπιστοσύνης της Παρασκευής; Και όμως…
Ο Κ. Μητσοτάκης κάλεσε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να μην δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου. Ανάλογη δήλωση έκανε και η Ντόρα Μπακογιάννη. Έτσι έδωσαν σε κυβερνητικά στελέχη το δικαίωμα να μιλούν περί νέας αποστασίας, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Από την πλευρά του, ο Γάλλος Πρόεδρος, είναι σφόδρα ενοχλημένος από την απόφαση του Έλληνα Πρωθυπουργού για τη διενέργεια δημοψηφίσματος. Τόσο ενοχλημένος που να δηλώνει ότι δεν θα πάρουμε ούτε ένα ευρώ αν δεν εφαρμοστεί η δανειακή σύμβαση της 26ης Οκτωβρίου.

Υπάρχουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (και βουλευτές στις… παρυφές του ΠΑΣΟΚ όπως η Λούκα Κατσέλη) οι οποίοι ανησυχούν ιδιαιτέρως για την στάση των εταίρων μας μετά την απόφαση του Γ. Παπανδρέου.

Κάποιοι από αυτούς (τους βουλευτές) προκειμένου να καθορίσουν την τελική τους στάση, περιμένουν στην έκβαση της συνάντησης του Γ. Παπανδρέου με Σαρκοζί και Μέρκελ στις Κάννες. Και αν δουν ότι τα πράγματα οδεύουν προς την πλήρη ανατροπή της συμφωνίας για το κούρεμα, δεν αποκλείεται να κάνουν το… απονενοημένο. 

Δι’ αυτού του τρόπου, ο έχων την ιστορική εμπειρία Κ. Μητσοτάκης συνδέεται με τον Γάλλο Πρόεδρο. Έστω και δια της τεθλασμένης.