Η απόφαση του Γιώργου να συζητήσει την πρόταση του Αντώνη Σαμαρά για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας- μεταβατική τη χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΝΔ, αλλάζει τα δεδομένα στο ΠΑΣΟΚ.

Άσχετα με την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, υπάρχει και η συνεδρίαση της ΚΟ και εκεί, ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να τεθεί θέμα ηγεσίας, ακόμα και με το επιχείρημα ότι η αλλαγή θα λειάνει το έδαφος για κυβέρνηση συνεργασίας. Στη Βουλή, συζητείται ευρέως το ενδεχόμενο, να τεθεί θέμα ηγεσίας από την πλευρά υποστηρικτών του κ. Ευ. Βενιζέλου. Και αυτό, υπό τον φόβο ο Γιώργος Παπανδρέου να μπορέσει (ενδεχομένως) να ανακάμψει.

Ουδείς μπορεί να στοιχηματίσει για τις εξελίξεις. Ούτε εάν θα τεθεί θέμα ηγεσίας στην ΚΟ, ούτε- φυσικά, αν τελικά τεθεί, ποια θα είναι η έκβαση της διαδικασίας. Σε παλιότερη ανάρτηση είχαμε γράψει ότι οι βενιζελικοί, κινούνταν δραστήρια μήπως και οδηγούσαν τον Πρωθυπουργό σε παραίτηση πριν το υπουργικό συμβούλιο. Δεν το πέτυχαν. Δεν μπορούμε ωστόσο να γνωρίζουμε τι θα γίνει ως το βράδυ…