«Ξαναχτύπησε» ο πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ., Γιώργος Καρατζαφέρης. Αφενός σε υψηλούς τόνους ζήτησε από τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, να ξεκαθαρίσει στους Ευρωπαίους εταίρους ότι «Οι Έλληνες αρχηγοί των κομμάτων έχουν μπέσα, αφετέρου αναφέρθηκε στα κόμματα της αριστεράς παρομοιαζοντάς τα με πεκινουά και κανίς που γαυγίζουν. «Οι Έλληνες αρχηγοί των κομμάτων έχουν μπέσα και φιλότιμο και υπογραφή δεν χρειάζεται» ζήτησε ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης σχετικά με την απαίτηση των δανειστών να υπάρξουν έγγραφες διαβεβαιώσεις από τους κ.κ. Γιώργο Παπανδρέου, Αντώνη Σαμαρά και Γιώργο Καρατζαφέρη.

Ακόμη, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ άφησε αιχμές για τον κ. Παπανδρέου και για την τελική μορφή του υπουργικού συμβουλίου λέγοντας «Δεν έπρεπε να έχετε τόσα μέλη στο υπουργικό συμβούλιο, δείχνει δυσκινησία, οι μισοί θα έφταναν. Γιατί αυτή η πλεονεξία, το κυνήγι της καρέκλας;» ενώ κατήγγειλε πως «το βαθύ ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να υπονομεύσει το έργο της κυβέρνησης».

Τέλος, κάλεσε τον κ. Παπαδήμο να «μην πτοείται» από την αντιπολίτευση των κομμάτων της αριστεράς χρησιμοποιώντας την εξής παροιμία : «όταν το καραβάνι προχωρά και γαβγίζουν τα σκυλιά, το καραβάνι δεν σταματάει. Ειδικά αν τα σκυλιά είναι πεκινουά και κανίς».