Πληθαίνουν οι έντονες αντιδράσεις από κορυφαίους υπουργούς στην ενδεχόμενη πρόθεση του Γιώργου Παπανδρέου να επιβάλλει αλλαγές στον εκλογικό νόμο προκειμένου οι επόμενες να γίνουν με λίστα και όχι με σταυρό προτίμησης. Χαρακτηριστικές του κλίματος που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ είναι και οι σημερινές δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος εξέφρασε την κατηγορηματική του αντίθεση σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

«Ο ελληνικός λαός έχει και το δικαίωμα και την υποχρέωση να κρίνει και τα πρόσωπα για τα όσα έκαναν ή δεν έκαναν τα δύο χρόνια λειτουργίας αυτής της Βουλής τόνισε το κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στον «ΑΝΤ1».

«Αυτό δεν μπορεί να ισχύσει στην περίπτωση που ο όποιος αρχηγός φτιάξει λίστες», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, ο υπουργός Υγείας είχε επικοινωνία για το θέμα και με τον γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Ο κ. Λοβέρδος ζήτησε από τον γραμματέα της ΝΔ να του διευκρινίσει εάν υπάρχει σχετικός όρος που αλλάζει την εκλογική διαδικασία στη συμφωνία για τη νέα μεταβατική κυβέρνηση, για να λάβει από τον κ. Λυκουρέντζο αρνητική απάντηση.