Είκοσι δυο χρόνια πέρασαν από την περίφημη συγκυβέρνηση του '89 μεταξύ της ΝΔ και του τότε ενιαίου Συνασπισμού της Αριστεράς. Όπως όλοι θυμόμαστε η συνεργασία έκλεισε στο σπίτι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη οπού η Μαρίκα  είχε μαγειρέψει τα περίφημα ντολμαδάκια της. Τη συνταγή αυτή καθώς και πολλές άλλες αποφάσισε να εκδώσει η κ. Μητσοτάκη, γράφοντας ένα βιβλίο με συνταγές μαγειρικής, υπό τον τίτλο «Συνταγές με... ιστορία» που θα εκδοθεί από τις εκδόσεις Λιβάνη. Το εξώφυλλο του βιβλίου είναι μια φωτογραφία από τα ιστορικά ντολμαδάκια που πρόσφερε η κ. Μητσοτάκη στο σπίτι της, στον Χαριλάου Φλωράκη και τον Λεωνίδα Κύρκο λίγο πριν από την συμφωνία για τον σχηματισμό της συγκυβέρνησης του '89.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στα τέλη Νοεμβρίου και θα περιλαμβάνει μια έκπληξη. Ανάμεσα στους ομιλητές θα είναι ο Μίμης Ανδρουλάκης, σήμερα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, άλλα το '89 πολύ στενός σύμβουλος του Χαρίλαου Φλωράκη και κορυφαίο στέλεχος τότε του ΚΚΕ.

Τώρα αν αναρωτιέται κάνεις ποιος έπεισε τον Μίμη Ανδρουλάκη να πει το «ναι», ας θυμηθεί ένα βαρύ πολιτικό όνομα που σήμερα δουλεύει στις εκδόσεις Λιβάνη και αυτό δεν είναι άλλο από τον Κώστα Λαλιώτη.