Η νέα κίνηση του κ. Σαμαρά είναι πασίδηλο  ότι αποσκοπεί στον  απεγκλωβισμό του από την επιμονή του να μην υπογράψει το κείμενο το ποιο προτείνουν  οι εταίροι προκειμένου να μας δώσουν την έκτη δόση.
Η επιστολή αυτή την οποία σήμερα απέστειλε ο κ. Σαμαράς είναι απόσπασμα-ακριβές αντίγραφο- εκείνης την οποία είχε στείλει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Αλλά εάν αυτή η ίδια επιστολή δεν είχε πείσει μέχρι σήμερα τι είναι αυτό που κάνει το πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να πιστεύει ότι το απόσπασμα αυτό θα πείσει τους ίδιους αποδέκτες; Ουδείς γνωρίζει τι στ’ αλήθεια άλλαξε.
 
Αυτό που βασίμως μπορούμε να υποθέσουμε αυτή την ώρα είναι ότι ο κ. Σαμαράς έχει ήδη επικοινωνήσει με τους ηγέτες της ευρωζώνης και του είπαν ότι είναι ΟΚ με αυτό το κείμενο  ή δεν θέλει να υποκύψει στις πιέσεις και με αυτόν τον τρόπο του δείχνει την άρνηση του.
 
Ωστόσο αυτό που ειλικρινά μου προξένησε εντύπωση είναι η στάση του κ. Μιχελάκη ο οποίος ερωτώμενος από το Νewpost για την «νέα» επιστολή αρνήθηκε πεισματικά ότι πρόκειται περί κειμένου αλλά για μια… πρωτοβουλία του κ. Σαμαρά. «Κάντε λίγο υπομονή και θα δείτε …» μας είπε. Και κάναμε υπομονή. Και τι είδαμε τελικά; Μπορεί να μας πει ο κ. Εκπρόσωπος;
 
Τ.Χ