Όχι μία, ούτε δύο αλλά... τρεις είναι οι συνεντεύξεις που η Μαρίκα Μητσοτάκη παραχώρησε στον κυριακάτικο Τύπο για τα περίφημα ντολμαδάκια της. «Real News», «Πρώτο Θέμα» και το «Βήμα της Κυριακής» γράφουν για τα ντολμαδάκια που η κυρία Μητσοτάκη (δεν) σέρβιρε στη Γλυφάδα το 1989 στους πολιτικούς ηγέτες της οικουμενικής κυβέρνησης, Χαρίλαο Φλωράκη, Λεωνίδα Κύρκο και Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.
Αφορμή στάθηκε το βιβλίο της που κυκλοφορεί αύριο, παραμονή των 81των γενεθλίων της, με τίτλο «Συνταγές με ιστορία» από τις εκδόσεις Λιβάνη και το οποίο προλογίζουν ο κύριος Ηλίας Μαμαλάκης αλλά και ο Μίμης Ανδρουλάκης.

Ωστόσο μετά από 22 χρόνια ο μύθος για τα ντολμαδάκια καταρρίπτεται.

«Ε όχι λοιπόν δεν μαγείρεψα ντολμαδάκια» δηλώνει η ίδια στη Real News και επιβεβαιώνει ο Μίμης Ανδρουλάκης ο οποίος το 1989 ήταν στενός συνεργάτης του Χαρίλαου Φλωράκη. «Δεν ήταν καν δείπνο, αλλά μια απλή συνάντηση, με εξίσου απλό κέρασμα, καφέ και γλυκό», δηλώνει στο Πρώτο Θέμα κυρία Μαρίκα Μητσοτάκη

Όλα τα πρωτοσέλιδα της επόμενης ημέρας έγραφαν για την ονομαστή συνταγή της κυρίας Μητσοτάκη.  
Μετά από χρόνια όμως ο Χαρίλαος Φλωράκης συναντά τον κ. Μητσοτάκη και του λέει με την χιουμοριστική διάθεση που τον διέκρινε:  «Τι θα γίνει; Δεν θα μας καλέσεις επιτέλους να φάμε εκείνα τα περίφημα ντολμαδάκια της γυναίκας σου;». 

Σχήμα ολίγον τι οξύμωρο το βιβλίο κυκλοφορεί με εξώφυλλο τα ντολμαδάκια που ποτέ οι τρεις, Φλωράκης, Κύρκος και Μητσοτάκης δεν δοκίμασαν εκείνο το βράδυ του 1989.